BANJALUČKA TRKAČKA LIGA: Održano 2. kolo; još jedna uspješna humanitarna akcija

Jučer je u Banjaluci održana trka na 5 kilometara u organizaciji Banjalučke trkačke lige.

1085
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Ovo je bilo 2. kolo Banjalučke trkačke lige, a prvobitni plan je bio da to bude brdska trka na Banj brdu.

Ipak trka je premještena u centar Banjaluke i trčalo se 5 kilometara. Održane su i trke za djecu, a u BTL su posebno ponosni na uspješnu humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za operaciju Mirjane Jojić.

– Ponosni smo što smo u sklopu Proteini.si Banjalučke trkačke lige pokrenuti akciju u kojoj je učestvovao veliki broj sugrađana i gdje se prikupilo preko 70.000 KM za liječenje naše sugrađanke Mirjane Jojić. To je jedan od razloga što smo trku pomjerili za mjesec i više nego što je bilo planirano, ali to nam trkači nisu zamjerili. Ono što je najbitnije da trkačka zajednica Banjaluke, kao i mnoge trkačke zajednice iz regiona podržavaju trke u sklopu BTL i na taj način nam pomažu da i aktivnosti koje pokrećemo budu vidljive i dobiju podršku. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima i vidimo se već na narednoj trci koja je ujedno i početak akcije za prikupljanje sredstava za nabavku novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica i djecu osoba sa invaliditetom, rekao je ispred organizatora Duško Tadić.

Najbrži su u muškoj konkurenciji bili: 1. Miloš Popović (16:43), 2. Branislav Ćelić (16:48), 3. Milan Kosić, a u ženskoj: 1. Lucia Kimani (18:52), 2. Sanda Skenderija (19:58), 3. Snježana Pisarić (20:03).

Trka je imala 70 finišera, a kompletne rezultate provjerite na OVOM LINK-u.

Prvo kolo je održano 9. maja, a bila je to trka na 10 kilometara (LINK).

Vaši komentari

Banner