HUMANITARNA AKCIJA: Trčite, vozite, donirajte za školarce

Četvrtu godinu za redom neformalna grupa trkača „Kakanjski rekreativci“ u saradnji sa BBK Extreme organizuju humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za kupnju udžbenika najugroženijim učenicima općine Kakanj.

1186

Moje trčanje – trcanje.net

Prijave su otvorene za 1. Run or Ride weekend do 28. 08. 2021. Svi učesnici koji se prijave mogu rekreativno istrčati/prošetati 3,5 km i više, ili pak voziti bicikl 10 km i više, u društvu ili sami, bilo kada i bilo gdje u periodu od 27. 08. do 29. 08., poštujući aktuelne epidemiološke mjere.

Kako je utrka rekreativnog i humanitarnog karaktera neće se nagrađivati najbolji ostvareni rezultati, a cjelokupan novac prikupljen od kotizacija i donacija bit će iskorišten za nabavku udžbenika za učenike šest osnovnih škola na području općine Kakanj.

Akciju kupovine udžbenika možete podržati i na dva načina:
1. Direktnom uplatom na račun s naznakom za akciju kupovine udžbenika
2. Donacijom kao privredni subjekat

Učesnici koji se u skladu sa pravilima utrke registruju i uplate kotizaciju, ukoliko to žele, ostvareno vrijeme zabilježeno aplikacijom za trčanje/vožnju bicikla po svom izboru mogu dostaviti na e-mail organizatora i dobit će prikladnu e-zahvalnicu za podršku akciji.

Iako ćemo svi trčati/voziti bicikl/donirati zasebno, jer trenutno nismo u prilici organizovati zajedničko i veliko javno okupljanje, sigurni smo da osjećaj zajedništva i humanosti neće izostati, te da ćemo kroz sredstva od kotizacija i donacija kupiti dovoljan broj udžbenika za naše školarce, istakli su organizatori.

Uplate kotizacije i donacija možete izvršiti uplatom na račun:
Primalac: BBK EXTREME Kakanj, sa naznakom “Za kupovinu udžbenika”
Broj računa: 1340200000347666
Više informacija možete dobiti na: Facebook stranici Kilometar života,
Instagram profilu, putem emaila ili na broj telefona:+38765888748.

Kako je izgledalo naše druženje sa ekipom Kilometar života prošle godine tokom virtualne utrke Wings for life možete pogledati u videu.

Vaši komentari

Banner