3. eRTeL SANUS MOTUS: Uvodna dva kola privukla ukupno 30 učesnika lige

Treća sezona Rekreativne trkačke lige Sanus Motus, u organizaciji ovog trkačkog udruženja iz Mostara, je u punom jeku jer su održana već dva kola.

888

Moje trčanje – trcanje.net

Takmičenje sa jedinstvenim formatom u Bosni i Hercegovini i odličnim nagradnim fondom se opet održava kroz sedam kola, od kojih su dva u organizaciji udruženja Sanus Motus, a ostalo eksterne trke.

Dosad su trkači mogli upisati bodove kroz dvije održane trke, nakon kojih donosimo tabelu koju vodi direktor lige, Vladimir Pokrajčić. Kao i prošle godine, prvo kolo je bio Mostarski polumaraton, a drugo trail trka Mostar Challenge, dionica Hobby ili prolaz na 12 kilometara.

Nakon dva održana kola najviše bodova su skupili (muški): 1. Ante Živković 200, 2. Ersan Bijedić 120, 3. Zoran Kutle 85; (žene): 1. Zoe Hamel 200, 2. Irma Kristić 160, 3. Ivana Zovko 130.

Kompletne rezultate i trenutni poredak eRTeL Sanus Motus provjerite na OVOM LINK-u.

U uvodna dva kola rezultate je upisalo 18 trkača i 12 trkačica.

Sljedeće kolo lige je na rasporedu 28. 5., a učesnici će trčati polumaraton u sklopu drugog po redu Ljubuški Outdoor Festivala.

O propozicijama takmičenja, kategorijama, nagradnom fondu, načinu bodovanja itd. u trećoj sezoni saznajte na OVOM LINK-u.

Vaši komentari

Banner