SVE JE SPREMNO ZA TRKAČKI SPEKTAKL: 15. Sarajevo polumaraton biće održan u sklopu Vivia RunFesta!

Sarajevo će od 16. do 18. septembra biti domaćin najveće sportske manifestacije „Vivia Sarajevo RunFest”.

1499

Moje trčanje – trcanje.net

Vivia Sarajevo RunFest predstavlja pravi festival trčanja, druženja, promovisanja zdravog života i pozitivnih vrijednosti.

Najizazovniji i najpopularniji događaj trodnevnog festivala je svakako 15. Sarajevo polumaraton. Polumaraton će biti popraćen sljedećim trkama: G-drive štafetni polumaraton, Intersport Fun run i „Bambini maraton”, trka za najmlađe trkače.

Sarajevo polumaraton

Možete li jednim korakom prijeći na drugu stranu svijeta?
Možete ako trčite Sarajevo polumaraton!
Zamislite … stojite na startu na mjestu poznatom pod nazivom „Sarajevo Meeting of Cultures“, mjestu gdje se sabiru različiti kulturni utjecaji i povezuju različitosti. Počeli ste trčati i jednim korakom ste prešli sa Istoka na Zapad. Trasa duga 21,1 km prolazi kroz najljepše i najznačajnije dijelove grada Sarajeva, te posjeduje certifikat AIMS-a.

Ovog puta, kao i prethodnih godina, očekujemo veliki broj domaćih učesnika, kao i trkače iz preko 30 različitih zemalja svijeta”, izjavili su iz Udruženja Marathon Sarajevo.

Nagradni fond ovogodišnjeg Sarajevo polumaratona:

  1. mjesto: 1000 KM (M/Ž)
  2. mjesto:  600 KM (M/Ž)
  3. mjesto:  400 KM (M/Ž)
  4. mjesto:  300 KM (M/Ž)
  5. mjesto:  250 KM (M/Ž)
  6. mjesto:  200 KM (M/Ž)

Bonus: Pobjednika koji ostvari rezultat ispod 62 minute, te pobjednicu koja ostvari rezultat ispod 68 minuta i na taj način pomjere granice i doprinesu manifestaciji fenomenalnim rezultatom, organizator nagrađuje sa 2.000,00 KM bonusa.

Prijavi se do 12. 09. 2022. na linku.

G – Drive Štafetni polumaraton

G-Drive štafetni polumaraton pružit će priliku svima koji žele da udruženim snagama istrče atraktivnu rutu i osjete čar zajedničke pobjede, jer biti timski igrač sa sobom nosi najslađi prolazak kroz cilj skupa sa timom sa kojim dijelite strasti trčanja, zabave i istinske sreće.

Trkači koji se odluče za G-Drive Štafetni polumaraton startaju zajedno sa Sarajevo polumaratonom. Staza timskih trkača ista je kao staza polumaratonaca. Posebno je atraktivna jer trkače vodi najljepšim dijelovima Sarajeva ispunjenih muzikom, energijom, navijačima i sarajevskim duhom. Staza je brza i ravna. G-Drive štafetni polumaraton idealan je za team building radnih kolega, porodica, prijatelja ali i odličnu zabavu. Pozovi prijatelje, radne kolege, kolege s faksa, komšije i sve one koji su spremni da zajedno sa tobom trče ka cilju.

Prijavi se na linku.

I da …

Trke koje organizuje Udruženje NGO Marathon, kako je već poznato, ujedno su i trke humanitarnog karatktera, te će i ovog puta, trkači prodavati pretrčane kilometre s ciljem skupljanja novčanih sredstava namijenjenih u humanitarne svrhe, odnosno svrhe od značaja za humanitarnu zajednicu.
Trkač/trkačica ili trkački tim koji sistemom prodaje kilometara skupe najveću sumu novca, biće nagrađeni priznanjem „Duša od čovjeka”.

Vaši komentari

Banner