8. ATLETSKA TRKA VLASENICA: Učešće uzeo rekordan broj djece

U organizaciji AK Vlasenica u nedjelju je održana osma po redu atletska trka kroz Vlasenicu.

948

Tekst, foto i video: Miralem Rešidović

Bilo je 11 seniorskih učesnika, ali veliki broj djece koja su učinila trku vrlo masovnom, sa ukupno 334 trkača/trkačice.

Najbolji u seniorskoj muškoj konkurenciji na 3.000m su bili: 1. Nikola Pejčić (9:47), 2. Uroš Gutić (9:49), 3. Miroslav Dukadinović (9:55), a u ženskoj konkurenciji: 1. Slađana Stamenković (11:57), 2. Alma Hrnjić (12:00), 3. Anastasija Drinčić (12:30).

Novčane nagrade za seniore/seniorke su bile 250KM za prvo, 150KM za drugo i 100 KM za treće mjesto.

Rezultati veterana na 2.000m: 1. Miralem Rešidović, 2. Renato Šabanović, 3. Dalibor Vrhovac. Juniori: 1. Rijad Hasanbašić, 2. Kristijan Marić, 3. Stefan Sekulić; juniorke: 1. Elma Hasanbašić, 2. Magdalena Katana, 3. Jovana Radulović.

Trčale su se dječje discipline od 50m do 400m.

– Budući da je naš cilj posvećen razvoju atletike i afirmaciji atletike kod djece, odlučili smo da maksimalno povećamo broj nagrada za djecu, ali isto tako da dovedemo neka dobra imena i da to bude manji broj, ali kvalitetan u seniorskoj i juniorskoj trci, u čemu smo uspjeli. Svaka dječja trka je bila puna, na kraju 334 učesnika, što je do sada najveći broj. Ono što je važno jeste da smo postavili dobar temelj za iduću godinu u kojoj planiramo još više djece da učestvuje. Takođe planiramo da proširimo i glavne trke, ali ne mnogo. Trudimo se da naglasak bude na kvalitetu, da obezbijedimo još bolje nagrade za sve, a već imamo neke ideje kako će to izgledati. Generalni pokrovitelj je bila opština Vlasenica. Naša trka je svakako različita u odnosu na ostale, imamo neke svoje ciljeve i želimo da se što više djece bavi atletikom te da kroz stručan rad dođu i do juniora, seniora i nekih dobrih međunarodnih rezultata, izjavio je predsjednik AK Vlasenica Sreto Krstić.

Vaši komentari

Banner