(VIDEO) 5. UNUSUAL MARATHON: Neobični maraton upao u idealne uslove

Neobično je bilo peto izdanje neobičnog (Unusual) Marathona u Sarajevu, trkačke manifestacije održane prošle nedjelje u organizaciji udruženja “Dečki u plavom”.

903
Foto: Jadran Čilić
Banner
Banner
Banner

Tekst i video: Ersan Bijedić

Neobični maraton je pokrenut sa idejom da se održava u vrijeme velike koncentracije smoga i zagađenosti (uz slogan “trčimo za čist zrak”), sa snijegom, ledom i uz nisku temperaturu.

Ukratko, očekivani uslovi na Unusual Marathonu su, š’o bi rek’o dr Arsla: “prdn’o Mahmut, ne može se dahnut”.

Ali po prvi put na ovoj trci skoro ništa od tih uslova trkači nisu osjetili. Tako zrak nije bio toliko zagađen, izostao je snijeg, temperatura je bila skoro idealna za trčanje i jedino je radi leda bilo malo klizavo na nekim dijelovima staze (npr. Dariva). Ukupno, to sigurno nije smetalo trkačima koji su ovaj put Unusual mogli trčati uz najmanje prepreka dosad kad je ova trka u pitanju.

Kakva je bila atmosfera tokom trke i uslovi na stazi dijelom možete saznati iz našeg videa u prilogu.

Postignuti su i neki zanimljivi rezultati, pobijedili su Žarko Jovanović i po drugi put Snežana Đurić (poslije 2021. godine), malo iznenađenje u štafetnoj trci je napravila ekipa iz Banovića (Aldin Rizvić, Renato Šabanović, Emir Hadžić), dok su titule na 10 kilometara odbranili Uroš Gutić i Alma Hrnjić. Više o rezultatskom dijelu saznajte na LINK-u.

Vaši komentari

Banner