SARAJEVSKI CENER: Rane prijave otvorene još 3 dana!

Šesto izdanje Sarajevskog cenera, zajedno sa timskom utrkom 5K Team Run, biće održano 25. 6. 2023.

841
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Udruženje Marathon organizuje Sarajevski cener, individualnu trku na 10 kilometara, a prijave su moguće putem web stranice: LINK.

Prošlogodišnji Cener imao je ukupno 576 finišera, a ove godine očekuje se još veći broj učesnika.

– Svi smo željni dobrih događaja, zdravih aktivnosti i druženja, stoga s nestrpljenjem očekujemo ovogodišnji Sarajevski cener, kao i veći broj trkača, puno navijača i nevjerovatnu energiju na ulicama Sarajeva, naglasili su iz Udruženja Marathon.

Trkači Sarajevski cener karakterišu kao jednu od najenergičnijih i najatraktivnijih cestovnih utrka zbog brze staze koja vodi kroz najuži centar grada od Vijećnice preko Marijin Dvora i Titove ulice. Zato i ne čudi da je Sarajevski cener postao sinonim za jedinstveno trkačko iskustvo koje urezuje najljepša sjećanja u duše svih onih koji ga istrče.

Prijave

Cijena rane prijave, sa uključenom majicom, iznosi – 40,00 KM, dok cijena rane prijave, bez majice u startnom paketu, iznosi 25,00 KM.

Humanitarni karakter

Još jedna karakteristika Sarajevskog cenera svakako jeste njegov humanitarni karakter. Trkači će moći odabrati cilj za koji će prodavati kilometre, a svi zainteresovani će kupovinom tih kilometara moći podržati ciljeve i doprinijeti filantropskim naporima da našu zajednicu učinimo boljom.

– Da bismo iskazali zahvalnost svima onima koji će podržati nadolazeće akcije i nagradili trud koji trkači ulažu u promovisanju ciljeva za koje će se skupljati sredstva, odlučili smo na svakom Sarajevskom ceneru odati priznanje „najplemenitijem“ trkaču i timu. Trkaču/trkačici i timu koji prikupe najveći fond novca sistemom prodaje kilometara bit će dodijeljena plaketa „Duša od čovjeka“ kao simbolična nagrada za pomoć u stvaranju humanijeg društva”, naglasili su iz Udruženja.

Prošle godine plaketa “Duša od čovjeka” dodijeljena je Jasminu Ligati, kao pojedincu i timu pomozi.ba.

Vaši komentari

Banner