6. “VIVIA RUN&MORE WEEKEND”: U proljeće (12./14. 5.) trčim Banjaluku!

Banja Luka, 12 - 14. maj 2023.

2920
Banner
Banner
Banner

Piše: Mirela Savić / Run and More Community

Proljeće je idealna prilika da se obnovi sve što valja. I odbaci sve što ne valja.

Grad na Vrbasu zato šesti put za redom poklanja elitnim trkačima i rekreativcima sa svih strana svijeta uzbudljivi “Vivia Run&More Weekend”, od 12. do 14. maja. Očekujemo i one koji nikada nisu potrčali. Jedinstven festivalski koncept na Balkanu donosi adrenalinsku avanturu za sve generacije – „od 2 do 94“.

Uz centralni M:tel RMC Banjaluka polumaraton, tu su i Imlek RMC 10k, G-Drive 5k Team Run, Intersport School Run, Tropic Bambini Maraton i urnebesna Nektar Color Fun Run trka.

Zašto M:tel RMC Banjaluka polumaraton?

Uzbudljiva i brza polumaratonska staza koja posjeduje sertifikat AIMS-a. Teren bez uspona, bogat zelenilom i posljedično zaštićen od sunca. Idealan za početničke kilometre, ali i za više ciljeve. Banjaluka bilježi rekordni rezultat u BiH – 1:02:31 (Paul Tiongik iz Kenije). Ali, to nije sve. Duž polumaratonske staze su poznati bendovi, di-džejevi, trubači… i ljubazni Banjalučani koji masovnim izlaskom na ulice tradicionalno pokazuju privrženost festivalu. Za podjelu startnih paketa, obezbjeđivanja staze, pripreme okrepnih srtanica i dodjele medalja zadužene su desetine vrijednih volontera. Za razliku od broja elitnih sportista i rekreativaca, broj navijača nije limitiran, a Banjaluka ima jedinstven nagradni fond u Bosni i Hercegovini.

Prijavi se OVDJE.

Staza Banjalučkog polumaratona

Nektar Color Fun Run – JEDINSTVENA U EVROPI

Najšarenija, najmasovnija i najbučnija trka na starom kontinentu privlači posebnu pažnju takmičara i navijača sa svih strana svijeta. Banjalučani i njihovi gosti, različitih profila i generacija, trče dva kilometra posipajući se organskim bojama, uz pozdrvane decibele sa muzičkih punktova. Idealna prilika za poslodavce koji žele relaksirati odnose unutar svojih biznis timova. Banjaluka odzvanja smijehom, plesom, drugarstvom, poklonima… Slavimo svaki uspješno obojen pedalj grada. Ne vjeruj nam na riječ.

Prijavi se OVDJE i provjeri!

Školarci na startu, zdrave navike cilj!

Intersport School Run obuhvata takmičenja osnovaca i srednjoškolaca u različitim kategorijama i to za lični, odjeljenski i školski rezultat, na stazi od 700 metara. Kotizacija je besplatna, a pokloni spremni. Nagradićemo svaki osvojeni kilometar zdravlja – posebno dizajniranim medaljama, muzikom, smijehom, novim poznanstvima i svim bojama zabave u okviru Color Fun Run. I još… Da bi sve generacije osjetile uzbuđenje uličnih trka i takmičarski duh, kretanje na startu i prolazak kroz cilj, tu je i najmasovniji Tropic Bambini Maraton“ na kojem učestvuju djeca predškolskog uzrasta, do 7 godina starosti. S ponosom naglašavamo da već šest godina uspješno promovišemo sport i zdrave navike među generacijama koje dolaze. Podršku nam pružaju Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS, te Grad Banjaluka.

Više od trke – “Banjaluka experience weekend”

Banjaluka nije samo grad fenomenalnih staza, već i noćnog provoda, lijepih žena, ljubaznih domaćina, čistih parkova, prihvatljivih cijena udobnog smještaja, ukusne domaće kuhinje, koncerata na Kastelu i svjetski poznatog raftinga kanjonom Vrbasa. Ova adrenalinska avantura idealna je za timove koji žele upoznati raskošni kolorit flore i faune, jedinstvene pećinske ukrase, ali i pjenušave slapove i bukove, koji doživljaj pretaču od idiličnog mira do vrhunskog uzbuđenja.

Budi drug!

„Za ljepše boje djetinjstva Podrži Plavi telefon!“ naslov je i cilj humanitarne akcije koju realizujemo u okviru “Vivia Run&More Weekend” festivala. Pozivamo trkače da budu humani, da prodaju svoje kilometre, te da zajedničkim snagama finansijski podržimo rad telefonske linije za pomoć generacijama koje odrastaju s različitim vrstama problema. Udružili smo se s NVO Nova generacija kako bismo im pokazali da nisu sami, uz želju da svjetlo i šarenilo dođe do svih, a posebno najmlađih među nama. Run and More Community nastavlja da aktivno radi na promociji filantropskog karaktera trka, a društveno odgovorne inicijative će biti integralni dio svih budućih događaja koje organizujemo.

Uspjeh voli da ga primijete!

Generalni sponzor 6. „Run&More Weekend-a” je kompanija za distribuciju i prodaju prirodne izvorske vode „Vivia“, a direktor i idejni tvorac festivala Goran Ćorić.

Goran Ćorić

Vaši komentari

Banner