DOŽIVITE KONJUH: Trke koje će Vam postati nezaobilazna stanica u trkačkom kalendaru

Sve je spremno za 3. Konjuh 5K Run i premijerno izdanje Konjuh Traila koji vodi stazom u srcu planine Konjuh.

877
Banner

Piše: Senad Mahmutbegović

Tim Atletsko rekreativnog kluba Banovići i ovaj put je učinio maksimalan napor na pripremi, obilasku i obilježavanju staza kako bi trkači, koji su se odlučili okušati na jednoj od dvije utrke, imali što optimalnije uslove za izazove koji ih očekuju u prelijepom ambijentu zaštićenog pejzaža Konjuh.

Više informacija o trci saznajte na LINK-u.

Start utrka „Konjuh 5K Run“ i „Konjuh Trail“ je u subotu 29. aprila u 12 sati ispred hotela Zlača. Trka „Konjuh 5K Run“ održat će se po treći put. Staza se nije mijenjala u odnosu na prethodne godine. Trči se većinom makadamskom stazom od hotela Zlača do slapova Žlijeban i to blagom uzbrdicom u dužini od 2,5 kilometra, a zatim vraća istim putem do cilja.

Trail trkači, s druge strane, mogu očekivati pravu avanturu. Trka u dužini od 13 kilometara ima istu polaznu tačku nakon čega se, oko drugog kilometra, odvaja prema izletištu Zobik zatim proteže preko Varde, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 791 metra, a onda kružnom stazom spušta do slapova Žljeban i cilja u Zlači.

– Željeli smo što više iskoristiti potencijal planine Konjuh i mislim da smo u tome uspjeli,

Emir Hadžić

što će vjerujem prepoznati i naši gosti. Riječ je o zanimljivoj, atraktivnoj i na pojedinim dijelovima jako zahtjevnoj trci koja će svakako biti izazov za svakog trail trkača. Nadamo se još da će nas i vrijeme poslužiti kako bi ugođaj bio potpun, rekao je predsjednik ARK Banovići Emir Hadžić.

Utrke, koje su i svojevrsna promocija turističkih potencijala Konjuha, Banovića i Bosne i Hercegovine, održavaju se pod pokroviteljstvom Općine Banovići i uz pomoć i podršku brojnih partnera i prijatelja trke: RMU Banovići, hotela Zlača, Zaštićenog pejzaža Konjuh, Lede, Total sporta, Grav Brothersa, Atletixa, Vispaka…

Obezbijeđena je bogata okrepa na stazi i nakon trke (uz tradicionalni grah), prigodne nagrade za najbolje uz zagarantovano dobro druženje i atmosferu koja krasi sve banovićke trke.

Doživite Konjuh i dobro nam došli, poručuju organizatori.

Vaši komentari

Banner