3. KONJUH 5K RUN I KONJUH TRAIL: Trke u srcu planine Konjuh

Vrijedna i entuzijastična ekipa ARK Banovići, koja iz godine u godinu nastoji podići kvalitet svojih utrka, redovno se potrudi da nam ponudi i nešto novo.

1413
Banner
Banner

Piše: Senad Mahmutbegović

Tako će u 2023. godini organizovati tri utrke od kojih dvije (Konjuh 5K Run i Konjuh Trail) u podnožju planine Konjuh – Zaštićenom pejzažu prirode koji plijeni svojom ljepotom i atraktivnim stazama za trčanje i hodanje.

Start utrka „Konjuh 5K Run“ i „Konjuh Trail“ najavljen je za subotu 29. aprila u 12 sati ispred hotela Zlača. Trka „Konjuh 5K Run“ održat će se po treći put i već je dobro poznata trkačkoj zajednici u Bosni i Hercegovini i šire.

Emir Hadžić

– Pokazalo se da je trka „Konjuh 5K Run“ uvijek dobro posjećena i da ima potencijal. Start trke je ispred hotela Zlača odakle se blagom uzbrdicom od 2,5 kilometra trči do slapova Žlijeban, a zatim vraća istim putem do cilja. Riječ je, uglavnom, o makadamskoj stazi pogodnoj za sve trkače i rekreativce svih uzrasta, ali i za sve one koji eventualno imaju želju samo prohodati ovom stazom, kaže predsjednik ARK Banovići Emir Hadžić.

Planina Konjuh pruža ogromne mogućnosti pa je organizacija prve utrke „Konjuh Trail“ bio logičan slijed u želji da se trkačima, rekreativcima, ali i svim ljubiteljima prirode ponudi nešto novo, zanimljivo i pomalo izazovno.

– Osluškujući želje trkača i u razgovoru s njima došli smo na ideju da iskoristimo potencijal planine Konjuh i organizujemo KONJUH TRAIL utrku u dužini od oko 13,5 kilometara. Predjeli kojima će se trčati, uz odlične staze i vrhove sa kojih se pruža prelijep pogled, su nešto čime se rijetko ko može pohvaliti i na čemu nam mnogi zavide. Pozivamo trail trkače da dođu u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da ostavimo dobar utisak, budemo dobri domaćini kao i uvijek i da im u narednim godinama „Konjuh Trail“ postane nezaobilazna stanica u trkačkom kalendaru, naglašava Hadžić.

Prijave za obje utrke još uvijek traju. Redovne prijave otvorene su do 1. 4. 2023. a kasne prijave od 1. 4. – 9. 4. 2023. Kotizacija iznosi simboličnih 15 KM za „Konjuh 5K Run“ (LINK) i 25 KM za „Konjuh Trail“ (LINK). Startni paket, uz poklone sponzora, okrepu na stazi i nakon trke, sadržavat će i unikatnu pamučnu majicu i finišersku medalju.

Želja ARK Banovići je da Banovićanima, ali i svima drugima približi trail i klasično trčanje, a ujedno promoviše turističke potencijale Konjuha, Banovića i Bosne i Hercegovine. Doživite Konjuh, a dobar provod i zabava su svakako zagarantovani, poručuju organizatori trke.

Vaši komentari

Banner