6. SARAJEVSKI CENER: Događaj u kojem se prepliću zajednica, takmičenje i drugarstvo

Udruženje NGO Marathon najavljuje šesto izdanje najpopularnije i najenergičnije ulične utrke "Sarajevski cener“, koja će biti održana 16. 07. - sa početkom u 20.00 sati.

1644
Foto: Jadran Čilić
Banner
Banner
Banner

Piše: Ena Tahirović

Bilo da ste iskusni trkač koji želi postaviti novi lični rekord ili učesnik koji po prvi put trči utrku i želi ostvariti nezaboravne uspomene, Sarajevski cener će vas dočekati raširenih ruku.

U srcu Sarajeva, od Vijećnice preko Marijin Dvora i Titove ulice, trčat će se individualno 10 kilometara i timski 5 kilometara, a nakon toga organizatori su pripremili i After Run Party.

Više o Sarajevskom ceneru saznajte iz još jedne najave trke na LINK-u, kao i iz našeg izvještaja sa prošlogodišnje trke, na LINK-u.

Za one koji više uživaju trčati timski, i koji smatraju da je za njih 10 kilometara puno, u sklopu Sarajevskog cenera biće održana i timska utrka – 5K Team run. Tim se sastoji od 3 člana, svi članovi trče 5 kilometara, a na kraju se uzima prosječno vrijeme kao finalni rezultat.

Ovoga puta na ravnoj i brzoj trasi, koja prolazi kroz „srce“ Sarajeva, došlo je i do malih izmjena kretanja. Uspjeli smo zaobići „nepopularni“ dio staze – blagi uspon prema Darivi, što će trkačima zasigurno olakšati finiširanje najatraktivnijeg Cenera. Također, ono što je bitno napomenuti jeste da od ove godine stazu “Sarajevskog cenera” krasi i AIMS certifikat.Trkačka majica, izrađena od prozračnih materijala, koji će trkačima pružati udobnost tokom trčanja, ovog puta na sebi nosi motiv Vijećnice, jednog od najvećih simbola grada Sarajeva. Pažljivo osmišljeni detalji prenose eleganciju i historiju ove ikonične sarajevske građevine, a zasigurno će svim učesnicima ostati kao uspomena na ovaj grad, još jednu trku, ali i postignuti uspjeh.

Između ostalog, nadamo se da će jedan od najvećih simbola grada Sarajeva učesnicima poslužiti i kao inspiracija da pomjere svoje granice i prihvate izazove koji su pred njima.

Pozivamo vas da budete dio ovog uzbudljivog događaja, u kojem se prepliću zajednica, takmičenje i drugarstvo.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem sljedećeg LINK-a.

Vaši komentari

Banner