JUT TRKAČKA EKSTAZA: Da li ste spremni za erupciju emocija i trkačkog nadmetanja?

Glavna nagrada je automobil, a apetiti takmičara su nikada veći!

745
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Mjesto susreta izazova i ljepote na Jahorini u ljetnjim mjesecima, sada već deveti put zaredom, biće spektakularno trkačko takmičenje Jahorina Ultra trail. 

JUT je epicentar najvažnijih trail takmičenja u mjesecu julu, na ovoj olimpijskoj planini održaće se 22. i 23. istog mjeseca, predstavljajući svojevrstan dragulj ljetne sezone Olimpijskog centra Jahorina. Veličanstvene staze, prelijepa priroda i nezaboravno iskustvo samo su neke od karakteristika po kojima je ovo takmičenje prepoznatljivo.

Jahorina Ultra trail je izazov kako za profesionalne trkače, tako i za rekreativce. Različite dužine dionica omogućavaju svima da učestvuju, pa čak i početnicima u svijetu trčanja. Svi ljubitelji sporta znaju da je JUT mnogo više od trke. To je jedinstvena šansa da budete slobodni u dodiru s prirodom. Svoju hrabrost, snagu i izdržljivost takmičari imaju priliku da iskažu u jednoj od trka: ULTRA, MAXI, MIDI, MINI.

Foto: Jadran Čilić

MINI trka duga 10km je mali dragulj Jahorina Ultra trail-a. Namijenjena je porodicama i rekreativcima, odosno, ljudima koji “nemaju puno kilometara pod nogama”, ali ipak žele osjetiti uzbuđenje staze. Iako je najlakša trka Jahorina Ultra trail spektakla, ne nosi ništa manje atraktivnosti u odnosu na druge staze, ali predstavlja savršen izbor za trkače koji se tek upoznaju sa trail trčanjem. Iako su trkači navikli da MINI ide utabanim stazama, ovaj put smo dodali neke nove, neotkrivene puteljke.

MIDI trka pruža priliku svim zaljubljenicima u prirodu i sport da istraže predivne krajolike, te da dožive planinske vrhove i miris svježe četinarske šume na potpuno drugačiji način!

Ova trka je duga 31 kilometar, sa kumulativnim usponom od 1237 metara i kao takva je namijenjena onima koji žele da testiraju svoje granice izdržljivosti, a da pritom ostanu u zoni uživanja u raznolikim pejzažima!

Ovaj kružni izazov počinje i završava se kod hotela Rajska dolina, a cijelom stazom, trkači će imati priliku da uživaju u prekrasnim pogledima koji se sa vrha planine i staze koja vodi kroz visoravan Gola Jahorina pružaju na okolnu prirodu!

70 kilometara duga trasa ovogodišnjeg Jahorina spektakla – MAXI trka, namijenjena je  iskusnim trail trkačima i onima koji pokušavaju ući u ULTRA prostor po prvi put. Start trke je u Rogatici, malom gradu okruženom slikovitim brdima i selima koja su zadržala svoj autentični izgled. Ova izazovna staza pružiće vam nevjerovatno iskustvo trčanja kroz netaknutu prirodu, istražujući sve blagodati ovog kraja. Trka je dizajnirana za trkače koji su se spremni suočiti sa izazovima duge staze i zahtjevnog terena.

JUT Maxi Ultra 2022. (Foto: Jadran Čilić)

ULTRA trka s pravom nosi titulu kraljice svih trka Jahorina Ultra trail-a. Ona je jedinstven spoj istorijskih mjesta, divljine i izdržljivosti.  Jahorina Ultra trail 2023 donosi nove karakteristike. Startna tačka najduže trke je u kultnom Višegradu, gradiću koji je postao simbol kulturnog nasljeđa i istorijske važnosti. Sa mjesta gdje se dodiruju Drina i Rzava, takmičari će krenuti u pustolovinu dugu 140 kilometera. Vjerni pratioci na njihovom putu biće najljepše planine i pejzaži Bosne i Hercegovine. ULTRA je namijenjena samo najiskusnijim i najizdržljivijim takmičarima, onima koji su spremni da testiraju svoje krajnje granice.

U devetom izdanju Jahorina Ultra traila, najboljih 10 sa ULTRA trke i 5 najboljih trkača sa MAXI trke kvalifikuju se za jedinstvenu MASTERS trku. Pobjednik ove trke osvojiće luksuzni automobil!

Najzahtjevnija trka jahorinskog trail spektakla startuje na Tjentištu, u srcu Doline heroje, preko Trnovačkog jezera, Bojanskih vrata, Volujke i Lebršnika, sa kojih se pružaju prekrasni pogledi na Tjentište, Sutjesku, Bioč i Zelengoru. Trasa trke duge 150 kilometara vodi do Kotlanice i Štirinskog jezera, ali i do najvišeg vrha Treskavice, Đokov toranj, na 2.086 metara nadmorske visine, odakle počinje veliki uspon na Olimpijsku planinu Jahorinu, ka cilju na stazi Poljica.

MASTERS trka prelazi najviše i najzahtjevnije planine Bosne i Hercegovine u alpskom pejzažu i stoga je namijenjena učesnicima sa najboljim rezultatima na stazi, iza kojih se kriju najveći napori i nemjerljivo trkačko iskustvo.

Svi učesnici imaće priliku da preuzmu svoj bogat startni paket sa CompressSport opremom, koji im garantuje sama registracija za ovaj događaj. Maksimalna sigurnost učesnika zagarantovana je zahvaljujući GSS-u i helikopterskoj podršci. Činjenica da trke Jahorina Ultra trail-a organizuje više od 120 zaposlenih Olimpijskog centra Jahorina, kompanije sa svjetskom reputacijom u organizaciji ovakvih ili sličnih događaja, kako u ljetnim, tako i u zimskim mjesecima, poseban je pečat koji svi takmičari pamte i rado im se vraćaju.

Prijave za Jahorina Ultra trail još uvijek su otvorene, ako želite da testirate svoje mogućnosti i doživite prirodu u potpuno novom ruhu, požurite i rezervišite vaše mjesto na najspektakularnijem trail takmičenju u regionu!

Planina čeka tvoje korake – budi dio priče koja traje!

Za sve dodatne informacije posjetite zvaničnu stranicu događaja: www.jahorinatrail.com.

Vaši komentari

Banner