5. BANOVIĆKA PETICA: Trčanje, druženje i dobra zabava

Osim glavne utrke na 5K, kao i prethodnih godina, organizirat će se utrke za najmlađe koji će biti podijeljeni po starosnim kategorijama.

819
Banner
Banner
Banner

Piše: Senad Mahmutbegović

Djeca uzrasta od 5 do 13 godina takmičit će se na 50, 100, 200 i 400 metara.

Banovićka petica prvi put je održana 2019. godine, a u organizaciji ARK Banovići ova utrka u subotu 19. augusta 2023. doživjet će svoje peto, jubilarno izdanje.

Organizatori najavljuju još jedan spektakularan i masovan događaj koji će u gradu rudara okupiti trkače iz cijele Bosne i Hercegovine i okruženja. Pored profesionalnih atletičara na utrci će učešće uzeti i veliki broj rekreativaca što posebno raduje imajući u vidu da rekreativno trčanje postaje sve rasprostranjenije i popularnije.

Trasa banovićke petice kreće sa centralnog trga, a osmišljena je tako da prolazi užim dijelom grada s ciljem da se gosti, između ostalog, upoznaju sa ljepotama i znamenitostima Banovića te promoviraju zdrave navike i zdrav način života.

– Ove godine očekujemo jaku utrku jer nastupe su nam najavili najbolji dugoprugaši u našoj državi, a kako bismo podstakli sve njih na što bržu utrku odlučili smo da svakoga ko istrči vrijeme brže od rekorda staze (16:32) dodatno novčano nagradimo. Novčani fond smo podigli ove godine te nagrađujemo prvih 5 najboljih u M/Ž kategoriji. Također proglašavamo i pobjednike po starosnim skupinama. Pored ovih proglašenja, imamo nagrade i za najboljeg osnovca/osnovku na 5km te najboljeg Banovićana/Banovićanku. Očekujemo dobar provod, dobru atmosferu jer naša ekipa vrijedno radi na pripremama i vidimo se u subotu 19. 08. 2023 u Banovićima, rekao je predsjedenik ARK Banovići, Emir Hadžić.

Prijave su otvorene za sve one koji se žele takmičiti ili jednostavno uživati u rekreativnom trčanju i druženju. Za najbolje i najspremnije obezbijeđene su vrijedne nagrade a za sve ostale odlična atmosfera uz DJ-a i brojna druga iznenađenja.

Osim glavne utrke na 5K, kao i prethodnih godina, organizirat će se utrke za najmlađe koji će biti podijeljeni po starosnim kategorijama. Djeca uzrasta od 5 do 13 godina takmičit će se na 50, 100, 200 i 400 metara.

Prijavite se, uživajte i budite dijelom velike trkačke zajednice koja je iz dana u dan sve brojnija. LINK ZA PRIJAVE.

(Napomena: PRIJAVE I UPLATE ZA PAKETE SA DRESOM DO 04. 08. 2023, A BEZ DRESA DO 08. 08. 2023)

Vaši komentari

Banner