4. eRTeL SANUS MOTUS: Pokrajčić i Manđeralo najbrži na 5.000m u Ljubuškom; odluka o najboljima u posljednjem kolu

U subotu je održana trka na 5.000m na stadionu Babovac u Ljubuškom, a to je ujedno bilo 6. kolo četvrte sezone Rekreativne trkačke lige Sanus Motus, takmičenja u organizaciji ovog trkačkog udruženja iz Mostara.

500
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Ovo je bila jedna od dvije interne trke u organizaciji udruženja Sanus Motus, dok se ostala kola održavaju u sklopu drugih trkačkih manifestacija.

Tako su dosad trkači mogli upisati bodove kroz prvo kolo i Mostarski polumaraton, drugo kolo je bila trail trka Mostar Challenge, dionica Hobby ili prolaz na 12 kilometara, treće kolo trka Dva slapa u sklopu LJOF-a, četvrto kolo Konjički cener, a peto kolo Duvanjska desetka.

Na trci je nastupilo 10 članova lige, 7 u muškoj i 3 u ženskoj konkurenciji. Najbolji su bili u muškoj konkurenciji: 1. Ante Pokrajčić (16:10), 2. Đani Kosović (22:46), 3. Zoran Kutle (24:14), a u ženskoj: 1. Dijana Manđeralo (19:35), 2. Sanja Demić (25:19), 3. Lejla Kosović (32:55).

Zbog važnosti promocije trka koje su u organizaciji udruženja Sanus Motus svi učesnici trke na 5.000m na stadionu Babovac u Ljubuškom su dobili po dodatnih 20 bodova u eRTeL Sanus Motus ligi.

Nakon šest kola najviše bodova su skupili (muški): 1. Ante Pokrajčić 520, 2. Đani Kosović 455, 3. Zoran Kutle 280; (žene): 1. Dijana Manđeralo 520, 2. Sanja Demić 520, 3. Lejla Kosović 320.

Pokrajčić je kolo prije kraja prvak kod muških jer ga konkurencija ne može dostići nakon oduzimanja bodova iz najlošije trke, dok će definitivna odluka kod žena pasti u posljednjem kolu. Kompletne rezultate i trenutni poredak eRTeL Sanus Motus nakon šest održanih kola provjerite na OVOM LINK-u.

Sljedeće kolo lige je trka Memorijal Žarko Bilić na brdu Hum (konkretan termin još nije definiran), a ona je također otvorena za sve. O propozicijama takmičenja, kategorijama, nagradnom fondu, načinu bodovanja itd. u trećoj sezoni saznajte na OVOM LINK-u.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakTrkači iz cijelog svijeta trče Sarajevo polumaraton!
Sljedeći članakMT REFLEKTOR: Mirnes Nuhanović
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.