7. TRAIL NOVI GRAD: “Roga nije Baba Roga” sa 37 finišera

Jučer je održano sedmo izdanje trke Trail Novi Grad u organizaciji AK Sloboda Novi Grad.

544
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Start i cilj trke na 14km sa 580m uspona su u naselju Roga, pa se trka popularno zove i “Roga nije Baba Roga”. Trči se na obroncima Novske planine.

Staza je vodila trkače kroz guste šumske puteve, strme uspone i spustove, pružajući im priliku za istinsko povezivanje s prirodom. Trka je krenula iz maglovitog naselja Roga, da bi se trkačima na prvom usponu nebo razvedrilo. Zatim se iznenada naoblačilo i padao je gust snijeg koji je na 15 minuta pokrio čitav pejzaž, ali je nakon kratkotrajne snježne avanture sunce iznenada ponovo obasjalo stazu. Snijeg se brzo otopio što je učinilo trku još izazovnijom. Nakon što su prošli ciljnu liniju, učesnici su mogli da se osvježe u prostorijama gradske sportske dvorane, a druženje se potom nastavilo.

Trku je uspješno završilo 37 takmičara, a najbolji su bili (muški): 1. Nikola Mačković (1:15:04), 2. Anel Rahmanović (1:16:47), 3. Sanel Kurtagić (1:18:54); (žene): 1. Snježana Pisarić (1:33:28), 2. Danijela Tešanović (1:56:38), 3. Radana Bursać (1:56:45).

Kompletne rezultate trke možete provjeriti na OVOM LINK-u.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakKoji je rok trajanja nenošenih patika za trčanje?
Sljedeći članakMT REFLEKTOR: Ilija Jukić
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.