(VIDEO) TITO AWARDS: Proslava šestogodišnjice Udruženja Trčanje i to (TiTo) i dodjela nagrada

Udruženje Trčanje i to (TiTo) održalo je, sada već tradicionalnu, dodjelu nagrada i priznanja „TiTo Awards“, te proslavilo šestogodišnjicu svog postojanja i rada u srijedu, 27. 12. 2023. godine.

687
Za najbolju fotografiju u 2023. godini glasovima članova izabrana je grupna foto iz Ljubljane
Banner
Banner
Banner

Piše: Edina Harbinja

Tim povodom su organizirali proslavu u nešto drugačijem formatu od prethodne godine, te okupili članove Udruženja, njihove partnere i prijatelje.  

Udruženje je u 2023. godini zabilježilo značajan rast broja članova, učestvovalo je u mnoštvu humanitarnih aktivnosti, a članovi Udruženja su ostvarili i zapažene trkačke rezultate, te pregršt PB-ova.

Ovom prilikom su uručene i sljedeća priznanja trenera, Jasmina Harbinje:

  • Priznanje za posvećenost treninzima – Alma Turajlić
  • Priznanje za posvećenost grupnim treninzima – Fatima Đozo
  • Priznanje za istrajnost – Nick Jakovic, Vernesa Lakota i Behka Sakić
  • Priznanje za istrčanu trku – Irina Aniechkina (Ljubljana Maraton)
  • Priznanje za debitantsku trku – Amela Dizdarević-Bulja (Podgorica Half)
  • Priznanje za ispunjenje plana priprema – Blanka Zahajská
  • Priznanje za napredak – Amra Turalić, Nijaz Ćehaja, Temim Turkušić
  • Priznanje za povratak godine – Muhamed Solunović, Elmedina Hodžić, Almedina Mušinbegović
  • Priznanje za iznenađenje godine – Nedimka Bećirović
  • Priznanje za najviše istrčanih trka – Dženisa Abdulai
  • Priznanje za motivatora godine – Alma Pilav
  • Priznanje za najbolji tandem godine – Siniša Brković i Aron

Pored priznanja trenera, dodijeljene su i sljedeće zahvalnice: Zahvalnica za doprinos radu Udruženja i plaćeni aranžman za Split Marathon – Nijaz Ćehaja, i Zahvalnica za prvog Kudosa Udruženja – Boris Katalinić.

Na osnovu tabela rezultata članova, koje Udruženje uredno vodi tokom godine, dodijeljene su diplome za po tri najbrža vremena na trkama 5k (Adi Šarčević, Edina Harbinja i Nijaz Ćehaja), 10k (Temim Turkušić, Edina Harbinja i Adi Šarčević), polumaraton (Edina Harbinja, Adi Šarčević i Amer Sipović) i maraton (Edina Harbinja, Amer Sipović i Blanka Zahajská).

Nakon toga su uručene i interne nagrade Udruženja, „To Awards“, po osnovu glasanja članova, i to za: Kraljicu humora – Nermina Kraljić Harbinja, Pričalicu godine – Denis Henda, TiTo fashion ikonu – Amra Turalić, TiTo inspiraciju – Edina Harbinja, Gurmana godine – Adnan Vranić, Cik godine – Jasmin Harbinja, Fail godine – Nijaz Ćehaja i Bestija godine – Jasmin Harbinja (i trener i drug). Za najbolju fotografiju u 2023. godini glasovima članova izabrana je grupna foto iz Ljubljane.

Poslije formalnog dijela, članovi su pristupili otvaranju poklona od svog „Secret Sante“, pa smo svjedočili i velikom broju originalnih, šaljivih, zanimljivih i korisnih poklona. Zatim se prešlo na neformalni dio i proslavu uz muziku uživo, odličnu hranu, kolače i piće.

Jasmin Harbinja, predsjednik Udruženja, izjavio je za Moje trčanje:

– Zahvaljujemo se svim našim članovima koji čine ovu grupu onakvom kakva jeste. Godina 2023. bila je više nego uspješna za nas. Svi smo zajedno napredovali, dijelili radost i pružali podršku u teškim trenucima. Hvala našim prijateljima koji su nas ohrabrivali na svakom koraku tokom trka. Vjerujemo da ćemo nastaviti u istom duhu i u narednoj godini. Hvala vam svima, idemo dalje zajedno!

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakFokusirajte se na tri stvari tokom zimskog perioda
Sljedeći članakMT REFLEKTOR: Monika Vištica
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.