1. HUMANITARNI TRKAČKI PUB QUIZ: Bitange i princeze pobjednici prvog kviza sa trkačkom tematikom u BiH

U utorak večer sa početkom u 19 sati u Taylor's Pubu (Sarajevo) je održan prvi Humanitarni trkački Pub Quiz u organizaciji udruženja Marathon Sarajevo, Trčanje i to i Moje trčanje.

1165
Foto: Ednan Turalić
Banner
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Bio je to generalno prvi Pub Quiz sa trkačkom tematikom u BiH.

Imao je humanitarni karakter pa će sav prikupljeni iznos od kotizacija i donacija (konkretno 770KM) biti uplaćen na račun Udruženja Ruku na srce.

U Taylor’s Pubu je u utorak večer stiglo 13 od najavljenih 14 ekipa učesnica, odnosno tačno 67 pojedinačnih učesnika. Uz odličnu atmosferu bio je to jedan drukčiji oblik druženja bh. trkačke zajednice u odnosu na uobičajeni trening i utrkivanje.

Najbolje ekipe su na kraju pokupile i vrlo vrijedne nagrade koje su osigurali sponzori humanitarnog trkačkog kviza: NGO Marathon, Kamerni teatar 55, TEDx Sarajevo, Petica i Fan Ferhatović, Hergolesa kompanija, M–Bike, Red Bull i agencija AdHive.

Za fotografiju se pobrinuo Ednan Turalić, a maskotu kviza je nacrtao naš poznati strip umjetnik Admir Delić (Jerome Stickman).

Spisak učesnika

Sve ekipe i pojedinačni učesnici kviza su: Hanume i Mumini – 6 članova (Damir Margeta, Jasenka Ljubović, Nejra Huskić, Nedžma Fazlić, Emir Kovačević, Vedran Milisav); Bebiji – 4 (Drino Galičić, Amina Obućina, Adis Hodžić, Samir Fazlagić); Not so fast but furious – 6 (Sanela Tufo – Sijerić, Azra Jašarević – Zeidan, Šuhreta Hasanković, Saira Hadžalić, Ivana Perlain – Uzunović, Arzemina Bračković); Grinch – 6 (Emina Murtić, Boris Katalinić, Senad Namgalija, Amela Trožić, Armin Arapović, Senad Bečković); Trejleri u pokušaju – 4 (Edin Ridžal, Emir Mulić, Meris Bihorac, Adis Smajlović);

#stalnoime – 5 (Ajdin Ribić, Emina Mahmutović, Azra Jerlagić, Selma Turković, Alma Mešković); Bitange i Princeze – 6 (Ibrahim Zubača, Alma Hrnjić, Antonio Frankić, Emina Begić, Nedim Kahrimanović, Belma Baralija); Ti To Znaš – 5 (Alma Strika, Edah Ždralović, Muhamed Solunović, Elmina Mešanović, Amra Turalić); Znanje nije bitno – 5 (Jasmin Harbinja, Lana Latada, Olivera Šopalović, Amela Dizdarević Bulja, Blanka Zahajska); Sweets&Co – 5 (Najdan Talam, Daniel Webster Bayes, Nermina Kraljić Harbinja, Miloš Klindo, Vladimir Stanić); BIB 916 – 5 (Darko Lončar, Edita Velić, Adnan Selimagić, Eldar Kudo, Selma Šaković); Metromaratonci – 5 (Amila Dogan, Ivana Pekušić, Vedran Peršić, Adna Pašić, Dženeta Somo); Omg – 5 (Timur Džambegović, Harun Omić, Adis Nović, Ilia Alexanderson, Midhat Vehabović).

KONAČNI POREDAK
1. Bitange i Princeze – 38 bodova
2. Trejleri u pokušaju – 36
3. Hanume i mumini – 32*
4. Sweets&Co – 32
5. BIB 916 – 32
6. Grinch – 31,5
7. Znanje nije bitno – 31,5
8. Bebiji – 29,5
9. #stalnoime – 27,5
10. Not so fast but furious – 26
11. Ti to znaš – 24,5
12. OMG – 24
13. Metromaratonci – 20

*Nakon osam rundi tri ekipe su imale po 32 boda pa je postavljeno još jedno pitanje kako bi dobili trećeplasirani tim. Tačan odgovor je ponudila ekipa Hanume i mumini.

IZJAVE ORGANIZATORA

Nedimka Bećirović, Trčanje i to

Krajem prošle godine, tokom razgovora sa Elvedinom iz NGO Marathon o učešću na tematskim kvizovima, došla sam na ideju da na početku 2024. godine organiziramo jedan trkački kviz u humanitarne svrhe. Odmah sam dobila podršku Udruženja Trčanje i to (čiji sam član) i brzo organizirala sjajnu ekipu (Edina, Ersan, Elvedin) sa kojom sam pokrenula ovu aktivnost. Humanitarni trkački kviz organiziran je ispred udruženja Trčanje i to, NGO Marathon i Moje trčanje, te je krajnja namjera bila da prikupimo novčana sredstva koja bi proslijedili Udruženju Ruku na srce, ali i da se trkačka zajednica okupi na druženju koje bi, pored humanitarne svrhe, imalo edukativni i zabavni karakter. Na raspolaganju smo imali jako malo vremena za pripremu događaja i obzirom na pozitivne reakcije i rezultate, iskreno se nadamo da će ideja organiziranja humanitarnog trkačkog kviza dobiti podršku i narednih godina, te da će prerasti u tradicionalni događaj. Hvala svima na podršci i učešću na kvizu.

Nedimka Bećirović

Elvedin Tunović, NGO Marathon Sarajevo

Kompletnu foto galeriju sa prvog humanitarnog trkačkog kviza pogledajte na LINK-u.

Trčanje, kvizovi, humanitarni rad, a i pubovi su sve stvari koje volim i stoga mi se ideja Nedimke da organizujemo ovaj kviz učinila sjajnom. S obzirom na moje iskustvo u igranju kvizova, kao i iskustvo u organizaciji događaja ponudio sam dati svoj maksimalni doprinos, a svakako i doprinos Udruženja Marathon Sarajevo. Utisci učesnika su veoma pozitivni što nam govori da smo uradili dobru stvar i ovu priliku bi iskoristio da se zahvalim svima na učešću.

Elvedin Tunović

Edina Harbinja, Trčanje i to

I moje iskustvo rada na organizaciji kviza s timom iz NGO Marathon Sarajevo, Trčanje i to i Moje trčanje je bilo zaista pozitivno. Voljela bih da i ubuduće imamo što više ovakvih i sličnih projekata na kojima se pokazuje kako trkačka zajednica može biti složna i konstruktivna. Uz sve osobe iz naših grupa koje su pomogle u organizaciji, ja bih se željela zahvaliti našim divnim sponzorima, spomenutim u tekstu, a posebno agenciji AdHive koja nam je pomogla i obezbijedila ovaj veliki broj sponzora. Čestitam pobjednicima, zahvaljujem učenicima i nadam se da se uskoro vidimo na drugom trkačkom pub kvizu!

Edina Harbinja

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakMT REFLEKTOR: Irma Kristić
Sljedeći članakPripreme za proljetnu sezonu počinju na zimu
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.