JUBILARNA, 10. DUVANJSKA DESETKA: Utrka na kojoj se svi osjećaju kao kod kuće (3. 8. 2024. u 18:00 sati)

Ističemo – natjecanje po dobnim kategorijama, besplatne startne pakete za elitne trkače te tombolu i tradicionalnu večeru za sve sudionike.

848

Moje trčanje – trcanje.net

Punih je deset godina prošlo otkako je ekipa iz Atletskoga kluba Puls Tomislavgrad organizirala prvu Duvanjsku desetku.

Broj sudionika na ovoj utrci (koja je prethodne dvije godine bila državno i federalno prvenstvo na 10 km), iz godine u godinu raste kako kvalitetom sadržaja, tako i mnogoljudnošću. Jamačno je prvo uvjet i pretpostavka drugoga.

Za jubilarno, deseto izdanje, koje je na rasporedu 3. 8. 2024. u 18:00, organizatori su zadržali dobre stare prakse te dodali neke nove. Kao uvod u glavni događaj bit će organizirane utrke za djecu svih uzrasta. Nakon toga uslijedit će utrka na 10 km, kao i Utrka građana na 3,3 km na stazi koja ima AIMS certifikat.

Uz prošlogodišnje pobjednike na obje distance, organizatori su osigurali i petnaest besplatnih startnih paketa za elitne trkače (muškarce koji su u protekloj ili ovoj sezoni trčali polumaraton ispod 1,20,00 ili 10 km ispod 36,00 te žene s rezultatom ispod 1,31,00 na halfu ili 10 km ispod 41,00), a broj nagrađenih natjecatelja na glavnoj utrci u apsolutnoj kategoriji, s dosadašnja tri, povećan je na pet kako u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji. Tu su i redovite nagrade za najbolje domaće trkače.

Natjecanje po dobnim kategorijama posebna je draž i motiv za sve sudionike, a Duvanjska desetka ove ih je godine uvrstila po IAAF formatu. To znači da će svi sudionici biti raspoređeni u deset dobnih kategorija u razmaku od pet godina, a po troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji dobit će medalju. Pobjednicima dobnih kategorija pripast će čast da izvuku dobitnika jedne od deset vrijednih nagrada tombole, među kojima će se naći i tri Garminova sata.

Uz startni broj, koji je ujedno i bon za tombolu u startnom će se paketu naći i službena majica (za sudionike glavne utrke), zatim finišerska medalja, okrepa na stazi, okrepa u cilju, večera i pokloni sponzora.

Za sve rekreativce, lovce na postolja kao i trkače koji se žele ogledati s vršnjacima prijave su dostupne na stotinka.hr.

Kako će izgledati majica, medalja i koje će sve nagrade biti dostupne na tomboli, u narednim danima bit će objavljeno na Facebook stranici Atletskoga kluba Puls Tomislavgrad. Zapratite stranicu, prijavite se na jednu od utrka i budite dio trkačke rijeke koja će poteći ulicama Tomislavova grada. Prijavni su obrasci otvoreni do 19. 7. 2024.

Link za utrku 10 km.

Link za utrku 3,3 km.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakMT REFLEKTOR: Rifet Ćehić
Sljedeći članakSOCIJALNA FACILITACIJA: Zašto brže trčimo uz publiku?
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.