GDJE GOD SI NA SVIJETU: Prijavi se i pomozi kroz virtuelnu trku za Buturović polje – Klis

U toku su akcije pomoći ugroženima u poplavama pogođenim područjima u Bosni i Hercegovini, a jedna od takvih dolazi i kroz virtuelnu humanitarnu trku za Buturović polje - Klis (4. 11. 2024.), na inicijativu Mahira Mujića i AK Pace (Konjic).

1314

Moje trčanje – trcanje.net

Virtuelna trka za Buturović Polje – Klis je humanitarna trka koja se održava 4. 11. 2024., mjesec dana nakon poplava koje su pogodile Buturović Polje, Klis i okolna područja.

Učesnici iz cijelog svijeta mogu trčati 5 kilometara iz svojih gradova u bilo koje vrijeme tokom dana. Ova trka je virtuelna, što znači da možete trčati gdje god želite i kada vam odgovara, koristeći aplikacije za praćenje trčanja (kao što su Strava, Garmin, Nike Run, itd.).

Kotizacija za učešće je 50 KM ili više, a prijaviti se možete OVDJE.

Kompletan iznos kotizacije ide za humanitarne svrhe, a cilj je prikupljanje 50.000 KM za obnovu domova i pomoć porodicama pogođenim poplavama.

Pozivam sve trkače širom svijeta i ljude dobre volje da se pridruže ‘Virtualnoj trci za Buturović Polje – Klis’ 4. novembra 2024. godine. Ova trka je prilika da kroz sport i donacije pomognemo onima koji su izgubili sve u nedavnim poplavama. Svaki kilometar i svaki prilog znači mnogo za obnovu naših domova i zajednica, poručio je Mahir Mujić.

Svaki učesnik će dobiti startni broj putem emaila, koji treba isprintati i nositi tokom trke. Nakon završetka, učesnici će poslati rezultat u formi screenshota sa aplikacije za trčanje, kao dokaz o pretrčanih 5 kilometara. Po završetku trke, svaki učesnik će dobiti i elektronsku medalju kao znak zahvalnosti za učešće.

Ova trka je organizovana kao odgovor na katastrofalne poplave koje su pogodile Buturović Polje i Klis. Mnoge porodice su ostale bez krova nad glavom, a cilj je da se kroz ovu trku prikupi 50.000 KM za obnovu domova i pruži pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

– Kroz ovu zajedničku akciju, želimo pokazati solidarnost i pomoći našim sugrađanima da obnove svoje živote, poručili su iz AK Pace Konjic.

Vaši komentari

Banner