NEMA IZVLAČENJA: Novi Omiški polumaraton počinje za nekoliko dana, otvorene “last minute” prijave

Idealna prilika da za par dana testirate formu u netaknutoj prirodi kanjona Cetine.

253

Moje trčanje – trcanje.net

“Nemoj mi se i ti izvlačit”, mogli smo čuti lani u ovo doba godine u vrlo duhovitoj reklami koja je pozivala sve rekreativce, profesionalne sportaše i one koji već dugo planiraju početi trčati, da se izvuku iz neželjenih obaveza (poput branja maslina) i prijave se na novo izdanje Omiškog polumaratona.

Sada još uvijek nije kasno da se prijavite, jer za točno deset dana, 19. listopada, počinje 8. po redu Omiški polumaraton, koji trči punim korakom prema svom najnovijem jesenskom startu.

Odlična atmosfera i dvije utrke istovremeno: od 6 i 21 kilometar

Omiški polumaraton nadaleko je poznat i po svojoj opuštenoj i vrlo prijateljskoj atmosferi, pa će tako i ove godine okupiti brojnu internacionalnu ekipu sudionika, koja će u novu trkačku avanturu krenuti točno u 10 sati s Poljičkog trga u povijesnoj jezgri Omiša, gdje se nalaze start i cilj. Na programu su kao i uvijek rekreacijska utrka od 6 kilometara te polumaratonska utrka od 21 kilometra, za one koji imaju više kondicije ili možda samo ambicije.

Svoju startninu za mnogima omiljenu utrku kroz nestvarni kanjon Cetine još uvijek možete osigurati na stranici www.utrka.com.

Da ne bude kasno – zadnja prilika da se prijavite na sportsku manifestaciju u srcu Dalmacije

Od jučer su aktivne last minute prijave i uplate startnina po cijeni od 30 eura za utrku na 6 kilometara, odnosno 45 eura za polumaratonsku utrku, a prijaviti se možete do 18. listopada! Ovo je zadnja prilika da se prijavite i svoju kondiciju testirate u jednom od najljepših krajolika Hrvatske.

Još uvijek su aktualne i prijave uz popuste za grupe od 10 ili više ljudi, koje vrijede za obje utrke, a koje su posebno zanimljive članovima klubova.

Foto: Ivo Pervan

Otvorene su i besplatne prijave za dječju utrku

S obzirom na to da Omiš uvijek vodi računa i o najmlađima, organizirana je i besplatna dječja utrka za male trkače, jer vikend Omiškog polumaratona već godinama glasi za idealan aktivni izlet u prirodu za cijelu obitelji. Prijave su, baš kao i za glavne utrke, otvorene do 18. listopada.

Utrke ravničarskom trasom za sve generacije

Oni kojima Omiški polumaraton čini sportski smisao jeseni već znaju da se obje utrke održavaju istovremeno ravničarskom trasom zatvorenom za promet, za čiju se organizaciju od ove godine uz TZ Grada Omiša brine i udruga Dinaridi Trails. Kružni polumaraton ima važeći certifikat Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja (AIMS), na kojoj mogu sudjelovati svi stariji od 18 godina.

Za rekreativnu utrku od 6 kilometara svi maloljetni sudionici moraju imati potpisan pristanak roditelja, dok oni mlađi od 12 godina, osim pisane privole roditelja, moraju imati i potvrda liječnika sportske medicine, koju je potrebno prikazati prilikom registracije na utrku.

Novčane nagrade, bonusi i iste kategorije za žene i muškarce

Ako ste odlučili dotrčati na start polumaratonske utrke, dodatna motivacija da budete među prvima u cilju mogle bi biti novčane nagrade koje očekuju najuspješnije sudionike.

Žene/muškarci apsolutno:

1. mjesto 250,00 EUR
2. mjesto 150,00 EUR
3. mjesto 100,00 EUR
4. mjesto 70,00 EUR
5. mjesto 50,00 EUR

Osim novčanih nagrada za najbolje plasirane, tu su i bonusi koji se isplaćuju onima koji postave novi rekord staze – žene koje trče ispod 1:19:47 osvojit će bonus od 100,00 eura, baš kao i muškarci s vremenom ispod 1:11:44.

Organizatori su i ove godine osigurali bonuse za najbolje plasirane sugrađane, pa će tako najbrža Omišanka i Omišanin osvojiti po 50,00 eura. Bitno je za napomenuti da od lani žene i muškarci trče unutar istog broja kategorija:

Žene: ŽU23, ŽS, Ž35, Ž40, Ž45, Ž50, Ž55, Ž60, Ž65, Ž70 +.

Muškarci: MU23, MS, M35, M40, M45, M50, M55, M60, M65, M70 +.

Sport i avantura znači 19. listopada pravac Omiš

Malo mjesta na svijetu vam može priuštiti ovakav spoj sporta, rekreacije i avanture, uronjen u predivnu prirodu kanjona Cetine, a u kojem istovremeno mogu uživati djeca i odrasli, rekreativci i profesionalni sportaši.

Dakle, krajnje je vrijeme da na svojim kalendarima zaokružite datum Omiškog polumaratona – 19. listopada, te osigurate svoj startni broj, a nakon utrke možete upoznati i druga sportska i avanturistička lica po kojima je poznat ovaj dalmatinski biser, kao što su rafting, kayaking, trekking, hiking, canyoning, slobodno penjanje i zipline.

Više informacija o Omiškom polumaratonu saznajte na njihovoj Facebook stranici ili pozivom na 021 861 350.

Vaši komentari

Banner