2. Sezona ARL-e u Sarajevu: Zajednički trening i radni sastanak za otvorenje nove sezone

Prošle godine je u Sarajevu po prvi put organizirana Atletska rekreativna liga pod vodstvom AK Novi Grad Sarajevo, a koja se održavala na SRC Safet Zajko Halilovići – Sarajevo. Liga je brojala preko 30 redovnih članova većinom iz Sarajeva i okolice ali i iz udaljenijih mjesta BiH poput Tuzle odakle je neumorno svako kolo putovao Mirzet Halilović koji je na kraju bio pobjednik prve sezone ARL-e.

906
Banner

Pripremio: Nicolae Golea

Sezona 2017/2018. službeno započinje sutra zajedničkim treningom za sve učesnike lige i one koji to žele postati, zatim i zajedničkim sastankom, također u spomenutom sportsko-rekreativnom centru.

Zajednički trening počinje u 8 sati, a nakon treninga održati će se sastanak za utvrđivanje kalendara i formiranje pravila za novu sezonu. Na zajednički trening kao i na sastanak poslije, dobro su došli svi rekreativci.

– Došlo je vrijeme da počnemo saradnju povodom druge sezone Atletske rekreativne lige. Tu mislimo prije svega na organizaciju sastanka, predlaganje novih ideja i vizija, rasprava i usvajanje kalendara, prijava članova i svega ostalog s čim želimo napraviti bolju i funkcionalniju Atletsku rekreativnu ligu, riječi su Elmira Ćerimagića, predsjednika AK Novi Grad Sarajevo.

Prošlogodišnje izdanje lige sačinjavalo je 12 kola od kojih 6 u jesenjem dijelu, a drugih 6 u proljetnom. Veći dio lige je održavao se na atletskoj stazi u SRC Safet Zajko osim eksternih trka poput polumaratona i trke na 10 000m koje su trčane u sklopu Sarajevskog i Banjalučkog polumaratona te 1. Sarajevskog noćnog cenera.

Elmir Ćerimagić – predsjednik AK Novi Grad Sarajevo

Trening ima za cilj da okupi rekreativce kojima ćemo prezentovati atletski trkački trening i dati svakome savjet u kojem pravcu bi trebao ići kako bi postao bolji trkač, pojašnjava Ćerimagić i ističe važnost sastanka uoči nove sezone:

– Sastankom želimo iskomunicirati sve bitne stvati ARL-e, pokušati doći do što boljih odluka s čim ćemo se voditi do kraja ove sezone. Ovo je vrlo bitno kako bi koncipirali što bolji program i plan kako bi svima pokušali udovoljiti.

Atletska rekreativna liga se potvrdila kao pun pogodak i opravdala slogan ovog ligaškog takmičenja – mjesto gdje daješ više. To potvrđuju brojni lični rekordi većine učesnika na raznim distancama. Ovakvo takmičenje budi u svakom učesniku takmičarski karakter, daje dodatnu motivaciju i osnažuje volju za kvalitetnijim treningom. Svemu navedenom treba dodati i druženje rekreativnih trkača u sklopu lige, poslije svakog kola.

Prijave su otvorene i možete se prijaviti OVDJE.

Do sada su zabilježene već 32 prijave.

Apsolutni pobjednici i prvaci 1. sezone Atletske rekreativne lige su Hanifa Terzić u ženskoj i Mirzet Halilović u muškoj kategoriji.

Vaši komentari

Banner