1. Bilećki polumaraton: Poklon trkačkoj zajednici regiona

U organizaciji Općine Bileća i suorganizaciji Zavičajnog kluba Osvit ove godine će po prvi puta biti održan Bilećki polumaraton ulicama grada na jugoistoku Bosne i Hercegovine.

1654

Moje trčanje – www.trcanje.net

Bilećki polumaraton trčati će se pod sloganom „Dođite da trčimo, ne da bi pobijedili jedni druge, već da bi bili jedni s drugima!“.

Predsjednik organizacijskog odbora je Ljubo Trklja koji trči gotovo tri godine i istrčao je 50 trka u 15 europskih zemalja, od toga 10 maratona i 40 polumaratona. Trčao je i čuveni, autentični maraton u Atini kao i najstariji maraton u Europi, maraton u Košicama. Želja mu je da u Bileći pokrenu što više ljudi na bavljenje rekreativnim trčanjem, a tu promociju čini zajedno sa prijateljem Brankom Hrnjazom:

– Za sada nas ima dvojica koji se bavimo ovom disciplinom i sa ovom trkom u Bileći hoćemo da animiramo još sugrađana da se počnu baviti trčanjem. Nas dvojica smo napravili i jedan neobičan podvig kada smo za manje od 24 sata istrčali 2 polumaratona u 2 grada i 2 države, u Češkoj i Slovačkoj, to jeste u Pragu i Bratislavi.

Ljubo Trklja sa bh. olimpijkom Luciom Kimani na 1. Pale polumaraton

Ovaj polumaraton će se prvi puta održati 5. novembra sa početkom u 11 sati.

Start i cilj su u samom centru grada, a trči se između znamenitih parkova, ulicama “kamenih kuća”, dijelom predgrađa, obalom Bilećkognajvećeg vještačkog jezera na Balkanu, pored najčuvenije kasarne Evrope u kojoj je bila škola rezervnih oficira pješadije. Za najbolje trkače u ženskoj i muškoj kategoriji osiguran je identičan fond nagrada.

Bilećko jezero
Prvo mjesto: 600 KM i pehar, drugo mjesto: 400 KM i pehar, treće mjesto: 200 KM i pehar, četvrto mjesto: 100 KM, peto mjesto: 50 KM.

– Trčat će se 2 kruga od po 10,5 km. Dio staze ide obalom najvećeg vještačkog jezera na Balkanu, a želja nam je da ova manifestacija pređe u tradicionalno okupljanje trkača iz regiona za kraj trkačke sezone. Bilećki polumaraton je poklon trkačkoj zajednici regiona. Trčeći ulicama Bileće postajete dio priče i života grada koji je iznjedrio dva dobitnika filmskog Oskara, plejadu pisaca koju predvodi Momo Kapor, doajene filmske umjetnosti sa Emirom Kusturicom na čelu, vrhunske sportiste čija je perjanica Tijana Bošković. Dođite da trčimo, ne da bi pobijedili jedni druge, već da bi bili jedni s drugima, govori Ljubo Trklja.

Startni paket: majica, medalja (za sve finišere), energetski napitak, medni proizvodi Bileće, bon za pasta party i ručak (paket će se još obogaćivati naknadno). Cijena paketa je 30 KM.

Uplate na žiro račun: Trklja Ljubo 55200-317522-79502 ADDIKO BANK do 20. 10. 2017. Prijave će biti moguće i na dan trke po istoj cijeni ali bez majice.

Smještaj: za sve zainteresovane bit će osiguran smještaj u kasarni.

Prijaviti se možete OVDJE.

Vaši komentari

Banner