Razlike između trkača i netrkača

Život trkača i netrkača se umnogome razlikuje. Ako se prisjetite vremena kada niste trčali, vjerovatno ćete se sjetiti i nekih od tih razlika.

8485

Pripremila: Ljilja Lukić

Svaka osoba, bila trkač ili ne, ima neku svoju dnevnu rutinu.

Evo gdje se najviše razlikujemo:

Budžet

Netrkači: Skupljaju pare za različite stvari: novu tehnologiju, odjeću, večeru u omiljenom restoranu… Ukratko, troše novac na uživanje i zabavne stvari.

Trkači: Skupljamo novac za nove patike, odjeću za trčanje i, naravno, trke. Bez svega ovog nema nam života, tj. nema ničeg što volimo.

Beauty navike

Netrkači: Troše sate na spremanje i izgledaju besprijekorno svaki dan. Imaju vremena da se pozabave svakim detaljem i outfit im je savršen.

Trkači: Usavršili smo tuširanje i spremanje za 10 minuta. Da li smo upravo istrčali 10km ili su to na nama neke ultra moderne helanke, nikad nećete saznati. Dobra stvar je što je moda toliko evoluirala, da je mnogo toga što može proći i kao svakodnevna odjeća za posao.

Grickanje

Netrkači: Mogu da izdrže satima da ništa ne jedu. Nije im problem ni kada zaborave da ponesu užinu na posao. Život im se ne vrti oko grickanja i stalnog osjećaja gladi od trčanja. Ako sastanak na poslu potraje, ništa strašno.

Trkači: U našim torbama je više grickalica nego u prodavnici. Ako vam se jede čokoladica ili jabuka – imamo oboje. Trkači nigdje ne idu bez nečeg za jelo, jer se nikad ne zna kada će stomak da se oglasi. Kada nas pogodi „runger“ imamo oko pet minuta da se dočepamo nečeg da smirimo stomak, u suprotnom, vidjećete gnjev kakav do sada nikad niste.

Vikend

Netrkači: Nakon teške radne nedjelje, netrkači izlaze sa prijateljima. Malo pojedu, malo više popiju, izgube se na plesnom podijumu… Vikend iskoriste za opuštanje i bavljenje hobijem.

Trkači: I mi se radujemo vikendu. Ili je trka ili trening dužine, šta god od ta dva, ustajemo ranije nego inače. Petak veče je rezervisan za pidžamu, gledanje filmova i spavanje u devet.

Nedjeljni ručak

Netrkači: Ustaju između osam i podneva. Malo se druže sa prijateljima ili porodicom, pa onda slijedi nedjeljni ručak, iako još nisu gladni. Naravno izgledaju lijepo, odmorno…

Trkači: Ustajemo rano, trčimo dužinu i prije nego se razbudimo, a onda ručak. Neuredna kosa, udobna odjeća i stare patike će upotpuniti ugođaj vikend ručka.

Vaši komentari

Banner