AK KRAJIŠNIK: Ponos Velike Kladuše proglašen najboljim gradskim klubom u 2017.

Za najbolji sportski klub u Velikoj Kladuši za 2017. godinu proglašen je AK Krajišnik koji je osigurao prvu klupsku titulu prvaka BiH za ovaj grad.

2204

Moje trčanje – trcanje.net

AK Krajišnik je u krosu sveukupni prvak BiH, juniorski prvak BiH, kadetski viceprvak BiH, kadetski prvak FBiH, juniorski prvak FBiH, seniorski viceprvak FBiH, a u 2017. godini su izborili plasman na Europsko klupsko prvenstvo na kojem su 4. februara i nastupili.

Krajišnik je osvojio veliki broj medalja na državnim i međunarodnim takmičenjima, između ostalog 2. mjesto na 23. Osterlaufu u Minhenu.

Početkom ovog mjeseca je Krajišnik nastupio na Europskom klupskom prvenstvu u Miri (Portugal) te u kategoriji U-20 za muškarce osvojio 13. poziciju. U jakoj konkurenciji je prvo mjesto osvojio Playas de Castellon iz Španije, drugu poziciju atletičari kluba Benfica iz Portugala, dok je treće mjesto zauzeo Fenerbahče iz Turske. Sam plasman i učešće za atletičare Krajišnika je predstavljalo veliki rezultat.

AK Krajišnik su na ovom prvenstvu predstavljali: Haasin Karajić, Sanel Dolić, Kenan Kanurić i Nikola Petrović. Petrović je bio zamjena za Osmana Ibradžića koji je zbog odlaska na rad u inozemstvo morao odustati od puta. Ekipa je nastupila uz vodstvo trenera i predsjednika kluba, Velmira Zahirovića.

Vaši komentari

Banner