1. BRDSKA TRKA NACIONALNI PARK UNA: Obogaćena bh. trail ponuda

U organizaciji i pod pokroviteljstvom JP Nacionalni park UNA d.o.o. Bihać i uz partnerstvo i suorganizatora Sportsko društvo Ultra Bihać, 23. septembra (sa startom u 10 sati) ove godine će biti održano prvo izdanje brdske trke u Nacionalnom parku Una.

6650
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Sportski događaj “Brdska trka Nacionalni park Una” je prva trka ovakve vrste u Nacionalnom parku Una i općenito neke atletske discipline koju Nacionalni Park Una organizira uz već postojeće sportske događaje u Parku.

Direktor trke je Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka Una, a ispred suorganizatora takmičenja, Sportskog društva “Ultra“ iz Bihaća, u projektu je i dobro nam znani bh. ultramaratonac Rasim Junuzović, koji je u funkciji koordinatora takmičenja. Za prvu godinu organizatori su se odlučili za brdsku trku kroz sjevernu zonu Nacionalnog parka u dužini od 13,5 km. Organizator zadržava pravo da izvrši manje izmjene u trasi i dužini staze kako bi je takmičarima učinili što atraktivnijom. Eventualne izmjene će napraviti najkasnije do 1. maja i blagovremeno obavijestiti sve takmičare.

Poseban fond za bh. trkače

Vodeća tri u muškoj i ženskoj konkurenciji će biti novčano nagrađeni. Prvi sa 500 konvertibilnih maraka, drugi 350 i treći 200. Posebno će biti nagrađeni trkači iz BiH i to najboljih pet u muškoj i ženskoj konkurenciji (1. mjesto): 300KM, (2.): 200KM, (3.): 100KM, (4.): 50KM i (5.): 50KM.

Lokalitet i staza

Dakle mjesto održavanja utrke je Nacionalni Park Una, start (23. septembra u 10 sati) je na ulazu br. 1 Gorjevac, a cilj lokalitet Štrbački buk na rijeci Uni. Lokalitet gdje se nalazi startna pozicija i parking za vozila učesnika možete pogledati OVDJE.

Trči se stazama kroz pretežno šumski krajobraz od ulaza br. 1 Gorjevac (start, 612 m/nm) do najvišeg vodopada u NP Una i na rijeci Uni Štrbački buk (cilj, 305 m/nm).

Rezultati i okrepa

Mjerenje vremena je elektronsko, a startni broj se isključivo postavlja na prsa i mora biti vidljiv tokom cijele trke. Vremenski limit trke je 3 sata. Neslužbeni rezultati trke bit će objavljeni neposredno po završetku.

Cijena startnine

Cijena startnine je 30 konvertibilnih maraka, odnosno 16 eura za uplate do 31. jula. Od. 1 augusta je 40KM (21 euro). Za grupne prijave od 10 i više trkača organizatori odobravaju popust od 20 posto. Rok za online prijave je 9. septembra. Nakon ovog datuma prijave su moguće samo putem e-maila ili na telefon organizatora. Organizator ne garantuje da ćete u tom slučaju dobiti službenu majicu trke. Online prijavu možete izvršiti na ovom linku (potrebno je prvo se registrovati).

Pravo na žalbu je 3 sata po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni. Okrepa je osigurana na samom startu, kao i jedna okrepna stanica na 6. kilometru. U ciljnom prostoru će pored toplog obroka biti osigurana i dodatna okrepa. Za sve učesnike “1. Brdske trke Nacionalni park Una” u 15 sati je osiguran prijevoz autobusom sa mjesta cilja do mjesta starta odnosno, od Štrbačkog buka do ulaza br. 1 Gorjevac.

Startni paket

Startni paket sadrži: startni broj sa imenom (za uplate do 31.08.), elektronsko mjerenje vremena, ručak poslije trke, okrepa tokom trke, dry – fit majica s logom NP Una i maskote takmičenja, finišersku medalju, diplomu (diplomu u elektronskoj formi trkači mogu skinuti iz tabele sa rezultatima), ulaznicu za NP Una – posjetilačka zona Štrbački buk – Lohovo, ulaznicu za pratnju za NP Una – posjetilačka zona Štrbački buk – Lohovo uz prethodnu najavu organizatoru tke, promo materijal Nacionalnog parka Una i sponzora.

Vaši komentari

Banner