2. GRADIŠKI POLUMARATON: Živković i Kimani najbrži u gradu na Savi

Danas je po drugi put u gradu na Savi održan polumaraton u organizaciji Atletsko – rekreativnog kluba Gradiška. Na ovogodišnjem izdanju zabilježeno je preko 400 učesnika na tri trke.

2232
Foto: ARK Gradiška
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – www.trcanje.net

Pored polumaratona trčala se trka na 5 km i za najmlađe ona od 1 km.

Drugo izdanje obilježio je porast broja učesnika, a organizatori su se pobrinuli za bogat startni paket u kojemu se moglo pronaći službenu majicu trke, trkačke čarape, personalizirani startni broj i čip mjerenje vremena, te još brojne pogodnosti.

Po drugi put je u Gradiški na polumaratonu u ženskoj konkurenciji slavila bh. olimpijka Lucia Kimani sa rezultatom 1:27:16. Drugo mjesto je osvojila Maja Perišić iz AK Dubrovnik sa vremenom 1:27:59, dok je treće mjesto zauzela Amela Trožić istrčavši 21 kilometar za 1:30:10.

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Ante Živković iz Hrvatske sa vremenom 1:12:09. Iza njega dotrčao je Ivan Maletić, također Hrvatska, za 1:14:14. Treće mjesto pripalo je Banjalučaninu Igoru Mitroviću sa vremenom 1:16:42.

Na “petici” prva tri mjesta u ženskoj konkurenciji osvojile su Ivana Mirković iz Banja Luke – 0:22:23, Milkica Đurić, Banja Luka, 0:25:52 i treće mjesto Radmila Đukanović iz Dubice sa vremenom 0:26:59.

U muškoj konkurenciji prva tri mjesta pripala su članovima AK Vlasenica i to: Sreto Krstić 0:18:05, Nikola Vasković 0:18:31 i Kerim Saračević 0:18:53.

– Sve je prošlo odlično, učestvovalo je ukupno 420 takmičara, a onih koji su uspješno završili trku je 310 i to iz Austrije, Slovenije, Makedonije, Švedske, Čilea, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH. Ovog puta se više prijavilo trkača iz Gradiške, a i mi smo radili promociju na drugim polumaratonima u zemlji i regiji. Zahvaljujem se svim sponzorima koji su pomogli pri organizaciji maratona i hvala svim trkačima koji su došli, vidimo se sljedeće godine i nadam još većoj popularnosti Gradiškog polumaratona, za www.trcanje.net izjavio je direktor polumaratona Dejan Jakeljić.

Uskoro na Moje trčanje donosimo i detaljnije dojmove sa ove manifestacije.

Sve rezultate možete pronaći ovdje.

Vaši komentari

Banner