KREŠIMIR SLIŠKO: Želimo certificirati stazu i organizirati prvenstvo BiH

AK Puls iz Tomislavgrada i ove godine, uz trkačku ligu Ante Baković Fanta, organizira i Duvanjsku desetku, uličnu trku u Tomislavgradu. Termin trke je 4. august, a prijave su uvelike otvorene.

2890
Duvanjska desetka 2017.
Banner
Banner
Banner

Pripremio: Nicolae Golea

AK Puls Tomislavgrad broji oko četrdesetak stalno aktivnih članova koji su prisutni na brojnim trkama u okruženju, ali putuju na trke diljem svijeta.

Živopisna zajednica svakodnevno radi na popularizaciji rekreativnog trčanja kroz spomenutu ligu i zasad trku na 10 kilometara kao centralni godišnji događaj. Ali tu ne namjeravaju stati, možda nas u skorije vrijeme pozovu na Duvanjski polumaraton, neku trail trku ili čak i maraton.

– Trkačka zajednica u Tomislavgradu okuplja se oko Atletskog kluba Puls koji je osnovan prije 4 godine, a u svojim redovima ima 40-ak trkača koji nastupaju na domaćim i međunarodnim cestovnim ili trail utrkama. Naši trkači ove godine s posebnim guštom trče Duvanjsku trkačku ligu “Ante Baković Fanta” koja bilježi rast približavajući se novim rekordima. DTL ima 16 kola, a trči se 5 km dok svako 4. kolo ima trail izdanje gdje se trče duga i kratka staza, a poslije utrka organizirano je druženje na izletištu Seget pored grada, objašnjava Krešimir Sliško, predsjednik kluba i dodaje:

– Mišljenja smo da se trčanje kao rekreacija i sport udomaćilo u naš kraj, a trkački klub i iskusni trkači su dovoljno sazreli da iskoriste ovaj ambijent te u skorije vrijeme organiziraju polumaraton, maraton ili još kakvu hajdučku trail utrku.

Krešimir Sliško

Peto izdanje Duvanjske desetke donosi nekoliko promjena i organizatorima je u cilju da značajnije podignu razinu kvaliteta i privuku brojne trkače iz zemlje i regiona.

– Duvanjska desetka 2018. nastavlja tamo gdje smo stali prošle godine, dakle, veliki trkački spektakl koji će zasigurno sadržajno i po broju trkača nadmašiti protekla izdanja. Prošle godine na utrci bilo je ukupno 127 trkača, a ove godine cilj nam je nadmašiti taj broj kao i kvalitetu utrke dići na još veću razinu. U sadržajnom smislu ovogodišnja desetka ima novi datum: 04. 08. 2018. u 18.00 sati kada je u Tomislavgradu najviše stanovnika, u periodu godišnjih odmora. Startni paket ove godine donosi: startni broj, trkačku majicu sa logom utrke, finišersku medalju, okrjepu na stazi i cilju, medicinsku pomoć, poklon bon za večeru te za najbolje novčane nagrade, plakete, medalje i diplome. Kao i prošlih godina glavna utrka ima dvije kategorije i to apsolutnu muškarci / žene i najbrži Duvnjak i najbrža Duvanjka, kaže Sliško.

Učesnici jednog kola Duvanjske trkačke lige

U sklopu Duvanjske desetke organizira se i trka na 3,3 kilometra što je prilika za one koji su tek počeli da se bave rekreativnim trčanjem i za one manje spremnije da se okušaju i dodatno podstaknu motivaciju. Konačno su i završeni radovi na gradskim ulicama i stvoreni su uvjeti da se ispuni velika želja organizatora, to jest da fiksiraju trasu i službeno je premjere kako bi mogli u sklopu trke organizirati i Državno prvenstvo na 10 kilometara.

– Što se tiče same trase utrke, ona je ostala ista kao prošle godine. Trče se tri kruga na glavnim duvanjskim ulicama, a start i cilj su ispred zgrade Općine. Cilj nam je da u narednim godinama verificiramo istu stazu i organiziramo Državno prvenstvo na 10 km u sklopu utrke. Proteklih godina zbog renoviranja ulica grada staza se mijenjala, a nadamo se da smo došli do one koja je najatraktivnija. Na startu i cilju će biti organizirana dodjela nagrada za najbolje trkače. Poslije dodjela nagrada organizirana je večera i okrijepa za sve trkače i noćno druženje uz okrijepu i glazbu, navodi duvanjski rekreativac Krešimir Sliško.

Prijaviti možete OVDJE.

Detalji trke:

DISCIPLINE

Utrka u dužini od 10 000m

Utrka u dužini od   3 300m

STARTNINA

Startnina za utrku od 10 000m: 25 KM

Startnina za utrku od 3 300m: 10 KM – djeca i učenici osnovnih škola ne plaćaju startninu

SATNICA UTRKE

Subota  04. 08. 2018.

15:00 – 17:45 – Okupljanje sudionika i podizanje startnih paketa
17:45 – Pozdravni govor predstavnika grada
18:00 – Start utrke na 10 km i 3,3 km
19:30 – Proglašenje pobjednika

19:30 – Večera i okrjepa

KATEGORIJE NA 10 000 M

MUŠKARCI / ŽENE APSOLUTNO                               MUŠKARCI / ŽENE iz općine Tomislavgrad

 KATEGORIJE NA 3 300 M

MUŠKARCI/ ŽENE APSOLUTNO

NAGRADE ZA UTRKU NA 10 000 M

MUŠKARCI I ŽENE APSOLUTNO                                   MUŠKARCI / ŽENE iz općine Tomislavgrad

  1. pehar, medalja i diploma 1. pehar, medalja i diploma
  2. medalja i diploma 2. medalja i diploma
  3. medalja i diploma 3. medalja i diploma

NAGRADE ZA UTRKU NA 3 300 M

MUŠKARCI APSOLUTNO                                                 ŽENE APSOLUTNO

1.medalja i diploma                                                          1.medalja i diploma

2.medalja i diploma                                                          2.medalja i diploma

3.medalja i diploma                                                          3.medalja i diploma

STARTNI PAKET ZA PRIJAVE DO 25. 07. 2018. GODINE

-startni broj

-trkačka majica

-finišerska medalja

-okrjepa na stazi

-okrjepa na cilju

-večera

-medicinska pomoć tijekom utrke

STARTNI PAKET ZA PRIJAVE NAKON 25. 07. 2018. GODINE

-startni broj

-finišerska medalja

-okrjepa na stazi

-okrjepa na cilju

-večera

-medicinska pomoć tijekom utrke

Vaši komentari

Banner