PYRAMID TRAIL TRKA: Definirana trasa u Visokom

Prva Pyramid trail trka (2. septembra 2018. s početkom u 10 sati) je kružna mini trail trka koja će se održati u sklopu 6. po redu Festivala umjetnosti i kreacije MMS (Many Men Show) u Visokom.

3521
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Pyramid trail prilagođen je svim uzrastima i namijenjen svim zainteresovanim takmičarima koji žele da osjete čari trail trčanja.

Iz organizacije ističu da su dobrodošli i oni koji namjeravaju aktivno trčati, ali i oni koji se odluče na opciju šetnje stazom. Glavni cilj ove trke, koja se prvi puta organizuje u Visokom, je promocija trail trčanja i popularizacija ove vrste sporta.

Ukupna dužina Pyramid trail staze je 11 km, a limit u kojem je trkači trebaju preći je 3 sata. Kao podloga smjenjuju se makadamski putevi, travnate livade, zemljane staze te, u manjoj mjeri, i asfaltna cesta. Početak staze je u Arheološko-turističkom parku Ravne 2, odakle se trkači dalje penju u sela Dubrave i Srhinje, te dalje preko livada i šuma do Banjaruše i Krtnice. Nakon toga slijedi spust do hotela Pyramid Lodge gdje je učesnicima obezbijeđena okrepa u vidu hrane i pića. Okrepna stanica nalazi se na 7. kilometru staze. Staza dalje asfaltnim putem vodi do Banjaruše, odakle slijedi spust makadamskim putem kroz šumovite predjele do sela Dubrave i dalje u Arheološko-turistički park Ravne 2 gdje je cilj trke.

Ukupni uspon koji je potrebno savladati iznosi 523 m, a svi zainteresovani prijave mogu poslati do 30. augusta na zvaničnoj stranici MMS festivala.

Dosad je prijavljeno preko 80 učesnika iz 10 gradova. Svim učesnicima trke omogućena je besplatna posjeta podzemnom labirintu tunela koji se nalazi u okviru Arheološkog parka Bosanska piramida Sunca, dok najuspješnije takmičare u muškoj i ženskoj konkurenciji očekuju i prigodni pokloni.

Poslije trke bit će priređeno i druženje, gdje će prisutni moći uživati u izvedbama Magic Fingers-a i dobrom društvu.

Vaši komentari

Banner