MARIJA UJDUR: Trčanje uz more je najljepša pozivnica našim prijateljima trkačima

Udruga Sun Run iz Gradca s područja Makarske rivijere, pod pokroviteljstvom Općine Gradac, Turističke zajednice općine Gradac te Turističke zajednice mjesta Drvenik, priprema 2. Sun Run Half Marathon 12. svibnja (9 sati), a u sklopu kojeg će biti održana i utrka duljine 4 km "Ništa lakše" na prostoru općine Gradac.

3174
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Staza polumaratona proteže se područjem Makarske rivijere šetnicama uz more od Gradca preko Brista, Podace, Zaostroga do Drvenika i natrag.

Poziv bh. trkačima

– Prilika za trčanje uz more je najljepša pozivnica našim prijateljima trkačima i rekreativcima, pogotovo onima iz Bosne i Hercegovine čiju podršku i simpatije uživamo još od prošle godine i za koje znamo da su veliki ljubitelji našeg podneblja u razdoblju ljetne sezone, a sad su u prilici posjetiti nas i uživati u malo drugačijoj, sportskoj ponudi u razdoblju predsezone. Nadamo se suncem okupanom danu koji će zasigurno rezultirati i ponekim skokom u more nakon utrke, kazala je Marija Ujdur, predsjednica Udruge Sun Run, organizatora utrke.

Odličan odziv prve godine

U posebnost staze i u izvrsno sportsko druženje uvjerili smo se i prošle godine kad je 1. polumaraton brojao 152 prijavljena trkača te Humanitarna utrka 370 trkača.

– Možda se tako ne čini, ali broj od sveukupno 522 prijavljenih trkača/trkačica iz 8

Marija Ujdur

različitih zemalja s područja regije i EU-a je za jednu malu udrugu u nastajanju jako velik i mogu reći kako smo jako ponosni na cjelokupnu organizaciju spomenutog događaja koji nam je ujedno i dodatna motivacija za organizacijom istog i ove godine. Posebne pohvale od strana trkača odnosile su se na naše volontere koji su zaista odradili najbolji posao i čija podrška nije nedostajala niti na jednom dijelu staze što će sigurno biti slučaj i ove godine, ističe Ujdur.

Nagrade i prijave

Nagrada za najbrže u muškoj i ženskoj kategoriji iznosi 2000 kuna, za drugoplasiranog 1.500kn dok treće mjesto nosi iznos od 1000kn. Ove godine su dodali i kategoriju “najbržeg trkača u općini” i “najbrže trkačice u općini” koji su u prilici osvojiti nagradu u iznosu od 500kn.

Prijave na utrke moguće su do 21. 04. i vrše se putem ovog LINK-a, gdje se mogu pronaći sve bitne informacije o utrkama, a iste možete pronaći i na Facebook stranici Sun Run. Startnina za polumaraton iznosi 120 kn za prijave do 15. 03, a za prijave od 16. 03. do 21. 04. iznosi 150kn. Cijena manje utrke “Ništa lakše” prijavljene do 15. 03. je 50 kn, a kasnija prijava iznosi 60kn.

– Pošto se nadamo odazivu trkača/ica iz susjednih zemalja i šire okolice, udruga Sun Run dobila je potporu privatnih iznajmljivača i hotela s područja općine Gradac po pitanju ponude povoljnog smještaja za naše goste trkače. Za sve upite vezane uz smještaj, svi zainteresirani nas mogu kontaktirati putem Facebook stranice Sun Run i na taj način ćemo im pomoći u potrazi za smještajem po povoljnim cijenama, kazala je Marija Ujdur i za kraj poručila:

– Pozivamo sve da nam se pridruže u ovu lijepu te morem i suncem okupanu sportsku priču. Dobrodošli ste!

Kako je to izgledalo prošle godine u Gradcu možete čitati na našem webu: LINK1, LINK2, LINK3, LINK4.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članak19. SPLITSKI POLUMARATON: Neplanirani povratak cilju
Sljedeći članakTrčanje nije samo izdržljivost
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.