1. GRADAC POLUMARATON: Dojmovi trkača sa morskoga plavog žala

Po dojmovima koje su trkači iznosili poslije same sportske manifestacije, prvo izdanje Gradac polumaratona je ispunilo očekivanja učesnika.

2635

Piše: Ersan Bijedić/Foto i video: Dražen Filipović

Pozitivna sjećanja su svakako iz Gradca ponijeli pobjednici trke, Darko Živanović (sa vremenom 1:14:48) i Lucia Kimani (1:23:15), a njihove dojmove bilježimo u video prilogu ispod.

– Prijatno sam iznenađen ovom trkom, izuzetno lijepa atmosfera i dobra organizacija za prvi polumaraton. Potrudio sam se da dam svoj maksimum. Izuzetno dobra, lijepa i zahtjevna staza, trudio sam se da na ravnim dijelovima istrčim što brže mogu i na uzbrdicama održim tempo. Isplatilo se, uspio sam da pobijedim, tako da sam zadovoljan, izjavio je Darko Živanović, predstavnik Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, sa ličnim rekordom od 2:17:10 u maratonu.

– Veći dio trke smo trčali uz more, pa bi ponekad kad je teško prebacila oči na more, i onda zaboravim kako je teško. Volonteri na stazi su bili dobri i trka je bila odlično organizovana, prezadovoljna sam, istakla je Lucia Kimani, trostruka bh. olimpijka sa ličnim rekordom od 2:34:57 u maratonu.

Elidija Rastočić, predsjednica udruženja Sun Run Gradac, organizatora trke, je istakla da je 1. maja u Gradcu sve prošlo po planovima.

– Prezadovoljni smo organizacijom, nadam se da se svidjelo i trkačima. Niko nije nastradao što je važno za našu stazu koja je dosta zahtjevna.

U video prilogu možete vidjeti i nekoliko detalja sa same staze.

Vaši komentari

Banner