5. BANJALUČKI POLUMARATON: Kako su manifestaciju vidjeli njeni najbolji akteri?

Pitali smo najbolje trkače poslije nedjeljnog petog izdanja Banjalučkog polumaratona o njihovim dojmovima sa trke.

2894
Foto: Dražen Filipović
Banner
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Uglavnom su zadovoljni organizacijom, stazom, atmosferom, uz poneku primjedbu… ali su ukupno Banjaluku napustili sa puno pozitivnih dojmova.

U našim ranijim objavama možete više čitati o samoj trci i njenim pobjednicima, kao i o kompletnom događaju.

U nastavku provjerite kroz tekstualni ili video zapis kako su trku u Banjaluci vidjeli njeni najbolji akteri.

Teodora Simović, 21,1K pobjednica, 1:18:58

Prije osam dana sam trčala maraton u Skopju za 2:45, ali sam izrazila želju da trčim u Banjaluci, prije svega zbog lijepog iskustva koje sam imala prošle godine i na poziv Vladimira Seleca i njegove divne organizacije. Nisam se pokajala iako sam imala puno takmičenja ove godine. Nadam se da ću se naći ovdje i sljedeće godine sa mnogo boljim rezultatom.

Teodora Simović

Srđan Samardžić, 21,1K pobjednik, 1:10:36

Imao sam jako dobar rezultat za ovaj dio godine. Presrećan sam što sam pobijedio u gradu u kojem živim. Uživao sam u trčanju, vrijeme nas je poslužilo, a to je jako bitan faktor. Htio sam trčati ispod 1:10, nadam se da ću na nekoj od narednih trka to napraviti. Organizacija je bila vrhunska. Spremam se za maraton na jesen, a probat ću napasti medalju na Balkanskom prvenstvu u maratonu koje se održava u Beogradu. Nadam se da će mi ovo biti dosad najuspješnija godina u karijeri. Trčat ću i državno prvenstvo u maratonu u Cazinu jer je to bitno u sklopu bodovanja za Olimpijske igre.

Srđan Samardžić

Nevena Jovanović, 10K, 1. mjesto

Prezadovoljna sam rezultatom, nisam očekivala da ću ići lični, 36:32. Ljudi su u cilju mogli vidjeti iznenađenje na mom licu. Trčala sam i štafetu sa kolegama i pod nazivom “Kobre”. Staza je bila super, vrijeme idealno, tako da je ukupno bilo fantastično. Vlada Selec to sve organizuje kako treba. Organizacija je bila kao i prošle godine i svaka mu čast.

Nevena Jovanović

Lucia Kimani, 10K, 2. mjesto

Trkački događaj je bio jako dobar, pogotovo jer smo očekivali ružno vrijeme, a ispalo je baš kako treba. Nisam zadovoljna kako sam trčala, ali nisam ni očekivala bolje, znam i razlog zašto je tako. Bitno je da nema povreda i moje pripreme ipak idu po planu. Trčala sam malo brže nego u Zenici, što je bio i plan, a očekujem da ću do trke u Brčkom biti još bolje spremna.

Lucia Kimani

Belmin Mrkanović, 10K, 2. mjesto

Konkurencija je bila iznimno jaka. Moj kolega Osman Junuzović je promašio rutu, ali je ta greška ispravljena odlukom organizatora. Odluka Vladimira Seleca je ispravna, a Osman i ja smo podijelili nagrade.

Belmin Mrkanović

Osman Junuzović, 10K, 1. mjesto

Policajac se pravio pametan i usmjerio me pogrešno. Napravio sam 600m više, pokušao sam stići, ali nisam uspio proći kroz cilj prvi. Završio sam kao drugi, međutim organizatori su ispravili tu grešku. Veliki grad i trka, ali organizacija je bila onako… ne mogu reći na visokom nivou, ali se ipak zahvaljujem direktoru trke Vladimiru Selecu što je omogućio trku bez Kenijaca. Već u srijedu me očekuje jaka trka na 5.000m u Prijedoru.

Osman Junuzović

Širu sliku manifestacije u Banjaluci će vam svakako pružiti foto albumi našeg Dražena Filipovića: START, FUN RUN, FINIŠ 10K, FINIŠ 10K + POLUMARATON, POLUMARATON1, POLUMARATON2, POLUMARATON3.

Vaši komentari

Banner