MOSI: Srednjeprugaš Stefan Ćuković najuspješniji muški takmičar

Međuopštinske omladinske sportske igre, ili MOSI, održane su na Sokocu od 3. do 7. jula, a najuspješniji muški takmičar Igara je bio Stefan Ćuković koji je osvojio tri zlata.

2101
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Međuopštinske omladinske sportske igre, ili MOSI, je inače sportsko takmičenje za mlade sportiste iz tri zemlje sa tromeđe BiH, Crne Gore i Srbije, i održavaju se svake godine. Prvi put su se MOSI odigrale u Prijepolju 1954. godine.

MOSI su u Sokocu održane u 15 sportova, učestvovalo je 27 opština iz kojih je došlo 2166 takmičara. Među njima je najuspješniji u muškoj konkurenciji bio spomenuti atletičar – srednjeprugaš, Ćuković.

Prvo zlato je osvojio na trci od 1.500m (rezultat: 4:10), koja je održana na otvaranju MOSI, odnosno na poluvremenu utakmice Sokolac – Rudo.

Drugi dan takmičenja održana je zanimljiva trka na 800m, gdje je Ćuković imao u konkurenciji starog rivala na 800m, Bojana Stanišića koji je nastupao za Užice. Stefan je u finišu odnio pobjedu sa rezultatom 1:52.93. Ćuković je inače i rekorder Igara na 800m (1:51.21 – Priboj 2018.).

Treći dan takmičenja bila je na redu trka na 3.000m, a glavni favoriti za zlatnu medalju Milan Mitrović, Božidar Vujić i Stefan Ćuković. Međutim Ćuković je i ovdje, sa 9 minuta, rutinski pobijedio ispred konkurencije te potvrdio svoju dominaciju na igrama. Sa tri zlata proglašen je najuspješnijim muškim takmičarom 56. MOSI Sokolac 2019.

U Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) su učestvovale sljedeće opštine iz Srbije, Crne Gore i BiH: Priboj, Arilje, Bajina Bašta, Berane,  Bijelo Polje, Visegrad, Goražde, Ivanjica, Kalinovik, Kolašin, Kosjerić, Mojkovac, Nova Varoš, Novo Goražde, Plužine, Pljevlja, Požega, Prijepolje, Rogatica, Rudo, Sevojno, Srebrenica,  Užice, Foča, Čajetina, Čajniče, Sokolac.

Vaši komentari

Banner