2. UNUSUAL MARATHON SARAJEVO: Urnebesna zabava na – 7°C uz snijeg, smog i led

Neformalna grupa trkača (NGT) “Dečki u plavom” organizuje 2. Unusual Marathon Sarajevo 19. januara 2020. godine (10 sati).

9139

Moje trčanje – trcanje.net

NGT Dečki u plavom najavljuju urnebesni trkački spektakl, praznik sporta i odličnu zabavu za sve učesnike.

Dvije trke

Start trke je u 10 sati 19. 1. 2020. na atletskoj stazi SRC Safet Zajko, a trkači će se moći oprobati u maratonu (42.195m) i štafetnom maratonu (tri člana). Limit učesnika na ove dvije dionice zajedno je 350. Saobraćaj u gradu neće biti obustavljen.

Saobraćaj će po potrebi biti usporen tj. regulisan uz pomoć policije. Trčanje će biti 60% po trotoarima, 40% po cestama (na kojima nedjeljom nije dopušten saobraćaj), uz kvalitetnu markaciju. Trkači su obavezni da prilikom prelaska preko saobraćajnice trče sredinom zebre (da ne krate stazu), da poštuju instrukcije volontera i kontrolora, kaže ispred NGT “Dečki u plavom”, Darko Lončar.

Novina ove godine je način formiranja ekipa za štafetni maraton.

– Vaše je da se prijavite kao individua, a do lutrije (izvlačenje će se održati dva dana prije trke) je sa kim ćete biti u ekipi od tri (3) člana. Možete izabrati između dva (2) tipa štafete, dvije dame i jedan muškarac (“dvije ljepotice i zvijer”) ili jedna dama i dva muškarca (“jedna cura, dva pandura”). Pa tko zna šta će vas snaći, želimo vam puno sreće, poručio je Lončar.

Stazu dugu 42.195m prelazite u tri (3) dionice. Prva je od SRC Safet Zajko do Darive (14.000m) , druga od Darive do početka Velike aleje na Ilidži (13.880m) i treća od Velike aleje do SRC Safet Zajko (14.315m).

Trasa sa lokacijama za štafetne izmjene

Nagrađivanje

Nagrade sponzora će dobiti svaki sedamnaesti (17.) takmičar koji uđe u cilj, “jer zašto nagrađivati samo najbrže”? – pitaju se u NGT “Dečki u plavom”. Napominju da nagrade za najbrže nisu novčane.

“Para nema”, već su tu posebne plakete i pokloni milih i poštovanih nam sponzora. A zašto “para nema”? Zato što ćemo sredstva koja su predviđena za nagrade uložiti u pet mladih talentiranih atletičara, da im se nabavi kvalitetna oprema za trening. Kada država nije prepoznala potencijal, ima tko jeste, ističu iz NGT “Dečki u plavom”.

Prijave za 2. Unusual Marathon Sarajevo su moguće od 1. 11. 2019. na LINK-u.

Obećavamo Vam ludu zabavu, urnebesnu utrku, snijeg, smog, led, optimalnu “radnu” temperaturu od oko – 7°. Zatim after party koji podrazumijeva roštilj, sokove, pivo (nulerica, tj. bez alkohola), voće itd. Upotpunit će ga proslavljeni, u svojoj mahali i unutar obitelji, poznati DJ. Pored toga organizirati će se i tombola, izvlačiti ćemo sretne dobitnike gratis startnina za utrke u regionu, najavio je Darko Lončar.

NGT “Dečki u plavom”

Vaši komentari

Banner