ACTIVE TRAVELING: Najveći maratoni i putovanja nadohvat ruke trkačima iz regiona

Ako ste trkač, i pritom volite da putujete, za vas su kao stvorena maratonska putovanja.

3402
Banner

Moje trčanje – trcanje.net/PR Promo

Putovanja oplemenjuju, pružaju nam nova iskustva, doživljaje, radost, šansu da uživamo u trenucima i da jednostavno živimo život!

Pre 7 – 8 godina u Srbiji je znatno počeo da se povećava broj trkača rekreativaca. U to vreme kod nas i u regionu postojala su jedino sportska udruženja i klubovi, koji su jedino za svoje članove imali pravo da organizuju putovanja na trke. Učešće na velikim svetskim maratonima je istovremeno postajalo sve teže dostupno shodno porastu broja trkača u celom svetu.

Vizija i smelost jedne maratonke

Kasnije, 2014. godine, u našem regionu, otpočela je sa radom prva turistička agencija specijalizovana za organizaciju maratonskih putovanja – Active Traveling, koja je nastala iz vizija i želja jedne maratonke da se trkačima iz Srbije i regiona omoguće odlasci na prestižne svetske maratone. Agenciji se ubrzo priključio i jedan iskusni trkač maratonac, koji je i sam nekada davno imao slične ideje, i koji je u tom periodu već imao u svojoj kolekciji maratone iz više od 20 zemalja sveta, uključujući maratone u Njujorku i Berlinu, koji pripadaju seriji World Marathon Majors.

Iako o vođenju privatnog posla nisam imala nikakvog iskustva, nisam se plašila da “uskočim” u ulogu rukovodioca i prihvatim šansu koju mi je život pružio. Bilo je

Katarina Pohlod

potrebno puno smelosti upustiti se u tada pionirski posao. U tom periodu bila sam na korak od toga da odem iz zemlje i potražim svoju šansu negde drugde. Međutim, Active Traveling je došao u pravom trenutku. U početku sam imala punu pomoć od strane prijatelja, bez kojih ne bih uspela u svojoj zamisli, zbog čega ću im uvek biti zahvalna. Moja vizija je bila da trkačima iz Srbije i regiona približim i učinim dostupnim sve najlepše maratonske destinacije Evrope i sveta, a pre svega najprestižnije svetske maratone, kao što je Njujork, odakle je sve i počelo, navodi Katarina Pohlod, rukovodilac i direktor agencije Active Traveling, koja je osim toga i reprezentativka Srbije u maratonu i ultramaratonu.

Fokus i ponuda agencije

Fokus agencije predstavljaju putovanja na najpopularnije polumaratone i maratone sveta, sa kojima agencija ima sklopljene ugovore o saradnji, a koje su takođe i atraktivne turističke destinacije, kao što su Pariz, Atina, Valensija, Prag, Moskva, Rim, Beč, Malta, Istanbul, St. Peterburg, itd, i takođe na maratone iz serije World Marathon Majors.

Od samog nastanka agencije, u ponudi za trkače (i njihovu pratnju) se nalaze programi putovanja na najveće maratone sveta čiji je Active Traveling zvanični ino partner, a to su NEW YORK CITY MARATON i BERLIN MARATON, a od 2019. godine i LONDON MARATON. Paket aranžmani obuhvataju garantovanu kotizaciju za učešće, smeštaj u hotelima kategorizacije 3* i 4* zvezdice, doručak i boravišne takse, kao i podršku i usluge predstavnika agencije na destinaciji u toku programa. Nastojanja su da u narednim godinama agencija postane zvanični partner i za ostale maratone iz WMM serije.

Kalendar i jubilej

Programi putovanja koji se nalaze u kalendaru za 2020. godinu su Split Maraton, Temišvar Polumaraton, Pariz Maraton, London Maraton, Berlin Maraton, Košice Maraton, Atina Maraton, NYC Maraton i Valensija Maraton. Agencija nudi posebne povoljnosti za grupne prijave, kao i mogućnost plaćanja aranžmana na više mesečnih rata do polaska na putovanje. Active Traveling poseduje licencu Organizatora turističkih putovanja OTP 41/2017 izdatu od strane Ministartva turizma Rep. Srbije, kao i polisu garancije putovanja u slučaju insolventnosti i naknade štete, čime Vam agencija garantuje punu sigurnost.

Active Traveling 7. decembra slavi mali jubilej – pola decenije postojanja, zbog čega su odlučili da pratioce svojih stranica na društvenim mrežama obraduju vrednim poklonom – paket aranžmanom za BERLIN MARATON 2020. Svi koji do sada niste, požurite, posetite njihov instagram i/ili facebook profil, jer nagradna igra traje do 7. decembra, kada je i izvlačenje  srećnog dobitnika.

Šta čekate? Počnite sa planiranjem narednog putovanja!

It’s all about running…

Vaši komentari

Banner