ARK MODRIČA TEAM I: Respektabilan sastav iz Modriče brusi formu kroz MT ligu

Moje trčanje virtuelna ekipa liga je već okupila nekoliko vrlo dobrih sastava među prijavljenim, a jedan takav nam dolazi iz Modriče.

2187
Žarko Jovanović (takmičarski broj 1990)

ARK Modriča TEAM I čine kapiten Žarko Jovanović (1987.) po zanimanju doktorant saobraćajnih nauka, maratonac; Danilo Vasiljević (1985.) po zanimanju  profesor razredne nastave, maratonac; Ljubiša Lukić (1980.) po zanimanju profesor  fizičke kulture, maratonac; Stefan Jenko (1988.) po zanimanju profesor engleskog jezika i književnosti, maratonac.

Jako respektabilan sastav iz Modriče veže ime tima za atletski klub u njihovom gradu gdje su upravo njih četvorica najaktivniji trkači i doslovno pokretači kompletne trkače zajednice u ovoj sredini. Broj trkača u Modriči u posljednje vrijeme raste i seže do dvadesetak aktivnih zaljubljenika ovog sporta.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

– Redovno učestvujemo u aktivnostima koje provodi Moje trčanje i redovno smo u vrhu plasmana na vašim izazovima. Uz to smo i organizatori ulične trke u našem gradu  i na taj način promovišemo trčanje kao zdrav način života, kaže kapiten ARK Modriča TEAM I, Žarko Jovanović.

Ljubiša Lukić

Zašto ste se uključili u ligu i kako vam se čini ideja?

Na prijedlog našeg kapitena Žarka jednoglasno smo odlučili da se priključimo vašoj trkačkoj ligi i tako podržimo vaše ideje po pitanju formiranja i održavanja ovog tipa takmičenja u toku trajanja pandemije korona virusa. Smatramo da je ideja dobra i da bi se liga mogla provoditi i nakon što ova situacija prođe. Održavanje ovog tipa takmičenja omogućava nam da nastavimo sa kvalitetnim treniranjem i održavanjem forme dok se ne krene sa zvaničnim takmičenjima na kojima rado učestvujemo, rekao je Ljubiša Lukić.

Kako se inače motivirate u ovom periodu pandemije za sportsku aktivnost?

– Kada čovjek pred sebe postavi nekakav cilj, onda pronalazi sredstva da taj cilj i ostvari. Ne treba odustajati na prvim preprekama nego ih jednostavno treba preskočiti ili pronaći način da ih se zaobiđe, tako je i sa ovom situacijom  prouzrokovanom pandemijom virusa. Ekipa okupljena oko našeg atletskog kluba gaji pozitivan međusoban rivalitet i redovno i marljivo trenira tako da nam ne nedostaje motiva da budemo još bolji i brži, izjavio je Danilo Vasiljević.

Danilo Vasiljević

Gdje trčite u doba pandemije i kakve vam je to promjene donijelo po pitanju treninga?

– Trčimo gdje god postoji dovoljno prostora za držanje propisanog rastojanja između trkača. Za tempo trening koristimo manje prometne gradske ulice, koristimo obližnje brdo iznad grada gdje praktikujemo tzv. treninge brda. Za treninge dužine koristimo već isprobane lokalne puteve sa smanjenim prometom, gdje smo i do sada pripremali naše maratonske trke. Sve u svemu, osim što nam se promijenilo vrijeme treninga zbog važećeg policijskog časa, ništa se znatno nije promijenilo po pitanju treninga. Ko hoće da trenira, uvijek može da pronađe i vrijeme i mjesto za to, kazao je Stefan Jenko.

Na kraju je o ciljevima u MT ligi komentar dao kapiten Žarko Jovanović:

– Kako već dugo vremena planiramo da na nekoj od trka trčimo timski štafetno, ovo će biti idealan način da svako od nas pruži svoj maksimum na predviđenim distancama i tako pokušamo ostvariti visok plasman u MT virtuelnoj ligi. Poželio bih sreću svim prijavljenim timovima i neka najbrži pobijede. Što se petog člana tima tiče,  trenutno nam je otvoren konkurs i tražimo trkača sa sljedećim osobinama: uporan kao Ersan; fizički jak kao Miči; brz kao Kipchoge.

Stefan Jenko

Vaši komentari

Banner