(VIDEO) TWO CITIES MARATHON: Premotajte film iz Sarajeva kroz TV prijenos BHT1

Prvo izdanje Two Cities Marathona (Sarajevo – Istočno Sarajevo) je prošle nedjelje zabilježeno i TV prijenosom na BHT1.

2280
Zoran Dedić u finišu Two Cities Marathona
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Uz odobrenje kolega sa BHT1 i organizatora samog maratona, Udruženja “Dečki u plavom”, donosimo vam u prilogu kompletan snimak – prijenosa maratona.

Ovo nije prvi put da je jedna trka u Bosni i Hercegovini imala kompletan TV prijenos, jer je RTRS 2017. i 2018. godine radio prijenose Banjalučkog polumaratona.

Otad međutim ništa slično nismo vidjeli na domaćem terenu, pa je bilo veliko osvježenje čuti sportske TV komentatore BHT1, Velida Spahu i Ognjena Dujkovića, kako tri i pol sata rade prijenos maratona uz uključivanje Igora Kristića sa izjavama u zoni starta/cilja.

Ako izuzmemo greške koje su vjerovatno primijetili samo trkači, prijenos je bio vrlo korektan i super pozitivna stvar za promociju trčanja. Isto tako i samog Sarajeva jer su lijepo pričali o znamenitostima grada koji ste mogli upoznati na jedan novi način. Najčešće zamjerke koje smo mogli čuti od trkača su da je TV prijenos mogao obuhvatiti malo širi broj trkača, a ne samo pratiti vodeće (npr. puno zanimljivija je bila trka za pozicije od 2. do 4. u muškoj konkurenciji).

Po najavama, ovo bi moglo postati i tradicija, a nadamo se – sa dosta više učesnika i u normalnim okolnostima.

– Već smo poduzeli prve korake da naredne godine (18. 7. 2021.) imamo spektakl u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. U saradnji sa BHT1 ćemo opet imati TV prijenos za sve zaljubljenike atletike, najavio je predsjednik Udruženja “Dečki u plavom”, Darko Lončar.

Vaši komentari

Banner