TRK ŠEST ŠKOLA: Uspješno završena humanitarna akcija proslavljena zajedničkim treningom

Kakanjski rekreativci okupljeni pod nazivom "Kilometar života" su i ove godine pokazali veliko srce za sve ugrožene osnovce ove općine.

1438

Moje trčanje – trcanje.net

Treću godinu zaredom uspješno je realizovana akcija prikupljanja sredstava za kupnju udžbenika najpotrebnijim osnovcima Kaknja.

– U trećoj po redu humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za socijalno ugrožene učenike prikupili smo ukupno 7.065,03 KM, što je dovoljno za kupovinu 637 udžbenika za osnovce iz socijalno ugroženih porodica. Sama akcija je protekla izuzetno dobro, sukladno vremenu u kojem živimo. Ukupno nam se priključilo 96 osoba koje su dale svoj novčani doprinos akciji. Također 11 privrednih subjekata je podržalo akciju, istakli su članovi neformalne grupe Kilometar života.

Kao šlag na kraju cijele akcije trkači su organizovali humanitarni trk pod nazivom „Šest škola“. To je bila prilika da posjete svih šest glavnih škola ove općine na ruti nešto dužoj od 30 kilometara.

Humanitarnom trku su se pridružili i trkači iz drugih mjesta, te na taj način podržali ovaj projekt. Ovo je lijep primjer koji cijela trkačka zajednica može slijediti.

O tome kako je bilo jučer u Kaknju saznajte u video prilogu.

Vaši komentari

Banner