KILOMETAR ŽIVOTA: Kakanjski rekreativci u još jednoj humanitarnoj akciji pomoći najugroženijim učenicima

Već smo ranije pisali u humanim gestama kakanjskih rekreativaca prema najugroženijim osnovcima ove općine. Svoju akciju nastavljaju i za ovu školsku godinu.

1295
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Po treću godinu za redom neformalna grupa trkača „Kakanjski rekreativci“ provodi humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za kupnju udžbenika najugroženijim učenicima općine Kakanj.

Jedan od pokretača akcije Esmin Brodlija ukratko je objasnio ciljeve akcije:

– Nas sedmorica, koji predstavljaju ekipu „Kilometar života“, koja iza sebe ima nekoliko uspješnih humanitarnih akcija, poziva vas da se priključite, sad već tradicionalnom prikupljanju sredstava, za kupovinu udžbenika za socijalno ugrožene osnovce u našem gradu.

Esmin Brodlija

– Pokušat ćemo pomoći značajnijim iznosom sredstava, i to socijalno ugroženim osnovcima, a ove godine uključiti ćemo sve učenike, svih razreda osnovnih škola na području naše općine, dodao je Brodlija.

U Kaknju ima oko 3500 upisanih učenika u svim osnovnim školama, a prema dostupnim informacijama u stanju socijalne potrebe njih je oko 110. Cijene za setove udžbenika i radnih sveski, ovisno od razreda školovanja, kreću se od 100 KM do 200 KM, tako da možete i sami zamisliti o kakvoj se sumi sredstava radi.

– Ove godine nemamo najnižu granicu kada su uplate u pitanju. Donirati možete od 1 KM do 1000 KM, koliko ko želi. Osigurali smo sve moguće načine uplate sredstava, kako bi ljudi iz svih dijelova svijeta mogli učestvovati. Učestvovati možete i na način da podijelite ovu objavu putem društvenih mreža te na taj način da ovu akciju vidi što veći broj ljudi, pojasnio je Brodlija.

Akcija prikupljanja sredstava, trajat će do 05. 09. 2020. godine. To je termin kada će ekipa Kilometar života nastupiti na utrci u Mostaru, gdje će šest njenih članova uzeti učešće i istrčati kupljene kilometre.

Pored kupovine i podjele knjiga za najugroženije učenike koja će se izvršiti nakon završetka akcije, treći put zaredom tj. 13. 09. 2020.,  ekipa „Kilometar života“ istrčat će dionicu od 35 kilometara koja spaja svih šest osnovnih škola općine Kakanj.

U akciju se možete uključiti na sljedeće načine:

– Uplatom putem transakcijskog računa u Raiffeisen banci na ime Harun Tahirović.
Broj računa je: 1613000083160483.

– Putem Paypala (odnosi se samo na uplate izvan BIH)
Paypal adresa je: harun_t@hotmail.de

Više informacija možete dobiti putem službene Facebook stranice ili email adrese.

Kilometar Života, jer dijeljenje je briga!

Vaši komentari

Banner