ARL SARAJEVO: Šljivar i Vragović jesenji prvaci; termini proljetnog dijela neizvjesni

Na olimpijskoj biatlonskoj stazi na Velikom polju (planina Igman) je održano 5. kolo Atletske rekreativne lige koju četvrtu sezonu zaredom organizuje AK Novi Grad Sarajevo.

1412
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Bila je to posljednja trka ovog dijela sezone ARL-a.

Rekreativci su tradicionalno na Igmanu trčali 10 kilometara, odnosno četiri kruga. Nastup je zabilježilo 17 trkača, 12 u muškoj i 5 u ženskoj konkurenciji.

Najbrži u muškoj konkurenciji su bili: 1. Mehrudin Šljivar 39:14, 2. Mirzet Halilović 41:18, 3. Alen Memić 42:06, a u ženskoj: 1. Ivana Perlain Uzunović 46:24, 2. Ivana Vragović 50:28, 3. Ema Gičević 56:36.

– Jučer je na Igmanu bio prelijep dan, idealan za trčanje, ali ujedno i malo tužan jer je bio

Elmir Ćerimagić
(Foto: Igor Isanović)

mali broj trkača. Bilo je 17 trkača, većina članova ARL. Po prvobitnom planu trka 10km se trebala trčati na stazi, međutim članovi su istakli želju da to uradimo gore na Igmanu i da bude zatvorenog tipa, samo za članove ARL. Ispunili smo im želju, rekao je predsjednik AK Novi Grad Sarajevo, Elmir Ćerimagić.

Najbolji na polusezoni lige su kod muških: 1. Mehrudin Šljivar, 2. Alen Memić, 3. Tarik Begluk, a kod žena: 1. Ivana Vragović, 2. Ivana Perlain Uzunović, 3. Amela Tuzlak.

Kompletne rezultate, bodove sa jučerašnje trke i ukupan plasman možete provjeriti OVDJE. Vijesti sa prethodna četiri kola pročitajte ovdje: 1. KOLO, 2. KOLO, 3. KOLO, 4. KOLO.

Slijedi predah, pa proljetni dio takmičenja čije je termine u ovom trenutku nerealno planirati.

– Što se tiče proljetnog dijela sezone ne znam šta da vam tačno kažem. Ići ćemo s njim, ali kako će i šta biti – ne znam, jer se danas ništa više od par dana unaprijed ne smije planirati. Sve više od toga je nesigurno. Zadovoljan sam da smo ipak uspjeli koliko – toliko uraditi sa ovim projektom. Ipak ARL zaslužuje da se održava i bit će to za par sezona još bolje, zaključio je Elmir Ćerimagić te poručio učesnicima lige:

– Trkačima savjetujem da nastave da treniraju, znam da je zeznuto bez trka, ali moraju zbog zdravlja jer je njihovo trčanje primarno zbog zdravlja pa tek onda zbog takmičenja. A proći će i ovo pa će imati gdje pokazati svoju silu.

Vaši komentari

Banner