(VIDEO) MATEA PARLOV KOŠTRO: Išla sam na sigurno, u tempu norme, iako po treninzima vrijedim za brže

Matea Parlov Koštro (Hrvatska) je jutros u Valenciji sa 2:28:52 ispunila normu za Olimpijske igre u Tokiju.

4422
Banner
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Bio je to njen tek treći maraton, a dosadašnji niz djeluje prilično impresivno: 2:38:05 (Berlin, 2018.), 2:32:43 (Sevilla, 2019.), 2:28:52 (Valencia, 2020.).

Norma za ženski olimpijski maraton je 2:29:30, a Matea je išla upravo po ovaj rezultat istrčavši 38 sekundi bolje vrijeme.

Bilo je to dovoljno za 18. mjesto u ukupnom poretku sa 47 elitnih trkačica, odnosno 5. poziciju među Europljankama. Završila je trku ispred npr. Amerikanke Jordan Hasay koja ima 2:20 maraton, a danas je trčala 2:33:48. Više o ukupnim rezultatima na OVOM LINK-u.

Za Moje trčanje je Matea Parlov Koštro dala kratki osvrt na jutrošnju trku.

– Jako sam sretna i zadovoljna zbog istrčane norme za moje prve Olimpijske igre danas u Valenciji. Trka je bila dosta teška zbog vjetra, ali i same činjenice da zbog situacije sa Covidom-19 nismo znali da li će se uopće održati. Jako je bilo teško uopće doći na ovu trku. Trener (Slavko Petrović, op.a.) i ja smo prije trke odlučili da ćemo ići na sigurno, odnosno ići u tempu norme za Olimpijske igre, iako po treninzima vrijedim čak i za brže. S obzirom da mi je to tek treći maraton u životu mislim da za mene ima još dosta vremena, izjavila je Matea Parlov Koštro.

Tako će Hrvatska na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedećeg ljeta imati dvije maratonke. Nijedna druga zemlja u okruženju nema maratonca/maratonku sa ispunjenom normom za OI, koje su za Tokio ipak znatno postrožene u odnosu na ono što smo imali za Rio de Janeiro 2016. Zanimljivo je da je i Bojana Bjeljac, još prošle godine, normu za OI ispunila na istoj stazi u Valenciji sa rezultatom 2:27:42. Bjeljac je rođena u Novom Gradu (Bosanskom Novom) gdje je i živjela do prije nekoliko godina, dok za Parlov – Koštro nikako nije strana Hercegovina (konkretno Posušje) odakle joj je suprug.

Ispred Moje trčanje – trcanje.net objema želimo puno sreće i uspjeha u Tokiju!

Vaši komentari

Banner