KONJUH 5K: Trkačkom rutom 27. marta upoznajte Zaštićeni pejzaž Konjuh

Poslije uspješno organizovana dva izdanja Banovićkog polumaratona, entuzijastična i radna ekipa Atletsko – rekreativnog kluba Banovići se odlučila na novi iskorak, pa će biti domaćini još jednoj trci.

2059
Kod slapova Žljeban je okretište na polovici trke

Piše: Ersan Bijedić

Podno Konjuh planine smo imali priliku trčati i na Banovićkom polumaratonu (LINK1, LINK2), a 27. marta (sa startom u 12 sati) ćemo moći bolje je upoznati i kroz trku na 5 kilometara, Konjuh 5K.

U ARK Banovići su posebno htjeli trku u prirodi, a smatraju da boljeg mjesta od planine Konjuh za to nema.

Start su zakazali ispred hotela Zlaće u 12:00 sati.

Denis Šabanović

– S obzirom da sa polumaratonom nismo uspjeli pokazati sve ovdašnje prirodne ljepote, htjeli smo napraviti jednu “peticu” kojom trkače želimo provesti ovom stazom kako bi bolje upoznali ljepote Konjuha. To je mjesto gdje često treniramo mi iz ARK Banovići, kazao je Denis Šabanović, predsjednik kluba koji bilježi veliki i stalni rast u broju članova.

JU Zaštićeni pejzaž “Konjuh” osnovana je 2011. godine sa zadatkom upravljanja zaštićenim pejzažom “Konjuh” koji se nalazi na području tri općine, Banovići, Kladanj i Živinice.

Prijave za trku

Kotizacija za trku iznosi simboličnih 15KM, a startni paket uz proizvode sponzora sadrži unikatnu majicu te medalju za finišere trke. Vodit će se elektronsko mjerenje rezultata. Organizator je najavio da će osigurati i ručak poslije trke (lovački grah) te još neka iznenađenja. Firma “Domestic” će osigurati poklon pakete za najbolja tri u muškoj i ženskoj konkurenciji. Osiguran je i besplatan ulaz za sve učesnike u zaštićeni pejzaž Konjuh. Prijavite se OVDJE.

Izletište Zlaća je najpoznatije izletište na području Tuzlanskog kantona. Udaljeno je 12 kilometara od Banovića i smješteno u prelijepom ambijentu netaknute prirode, u podnožju planine Konjuh.

Staza 5K

Trčat će se 5 kilometara po 4 metra širokom putu uz čistu rijeku Oskovu, a trkači će imati priliku okrijepiti se prirodnom izvorskom vodom na tri mjesta. Staza ima oko 70 metara visinske razlike, a trči se putem kojim se inače odvija saobraćaj, do samog podnožja Konjuha. U vrijeme održavanja trke saobraćaj će biti potpuno obustavljen.

Vaši komentari

Banner