(VIDEO) ALIJA IMAMOVIĆ: Sretan sam što učim od Slavka Kuzmanovića i Olivere Jevtić

Jedan od najboljih bh. dugoprugaša, Alija Imamović, svoje pripreme za predstojeću sezonu trku (zbog pandemije vrlo neizvjesnu) privodi kraju na Zlatiboru pa mu slijede i prvi takmičarski testovi.

1716
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Na Zlatiboru radi sa trenerom Slavkom Kuzmanovićem i Oliverom Jevtić.

Ukoliko se želite oprobati u trčanju ili unaprijediti svoj trkački trening, učinite to kroz naš MT trening klub.

– Trenutno radim sa dva dobro poznata imena, ne samo u svijetu atletike, već općenito sporta. Na ideju da radimo zajedno jedan period došli smo prije nove godine, ali situacija oko Covid-19 je malo usporila realizaciju. Od polovine februara smo zajedno, radimo dobro, ja sam oduševljen gostoprimstvom. Napredak je iz treninga u trening vidljiv, priča Alija Imamović.

Čast mu je što radi sa Slavkom Kuzmanovićem, Oliverinim trenerom koji iza sebe ima i odličnu atletsku karijeru (5.000m: 13:47.10; 10.000m: 28:37.80).

– Trener Kuzmanović je ikona jugoslavenske atletike. Zajedno sa mojim trenerom Seadom Kondom vodio je mnoge bitke na stazama i cestama i bili su veliki rivali. Slavko i Sead su trčali brze rezultate. Ostali su jako dobri prijatelji i druže se u privatnom životu. Nikad do sada nisu radili na ovaj način da pomažu jedni druge, jer nije bilo prilike. Sada se ta prilika ukazala i realizujemo je svi zajedno. Olivera Jevtić je ikona maratonskoga trčanja. Sretan sam što učim od takvih osoba, ističe Alija.

Sezonu trka počinje sa Mostarskim polumaratonom 20. marta gdje će imati priliku pokazati napredak o kojem govori.

Drago mi je što sezonu počinjem u BiH. To mi je još veći motiv, kaže Imamović koji će poslije ove trke nastaviti rad sa svojim trening partnerima u Srbiji.

Plan trka ne znam jer to diktira koronavirus. Najbitnije da budemo zdravo, da izađemo iz svega ovoga još jači i bolji, zaključio je Alija Imamović.

Alija Imamović i Slavko Kuzmanović

Vaši komentari

Banner