ERNA ZRNIĆ: Za 4 mjeseca u MT trening klubu mi je najbitnije da je trčanje postalo puno lakše

Među članovima MT trening kluba posljednja četiri mjeseca je Zeničanka Erna Zrnić, od ranije nam poznata sa niza trka, pa čak i maratona koji je u Istanbulu istrčala zajedno sa suprugom Sinišom, nekad najboljim fudbalskim sudijom iz Bosne i Hercegovine.

1814
Erna Zrnić
Banner
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Između ostalog smo sa MT trening klubom, i uz trenera Davora Vidovića, htjeli omogućiti stručno vodstvo rekreativcima kojima nije u blizini neka škola trčanja, ili ponuditi složenije programe treninga ambicioznijim trkačima.

Promjena taktike

Ovaj drugi dio je ono što je privuklo Ernu Zrnić koja se trčanjem bavi posljednje četiri godine.

Ukoliko se želite oprobati u trčanju ili unaprijediti svoj trkački trening, učinite to kroz naš MT trening klub.

– Trenirala sam redovno po raznoraznim programima sa interneta. Međutim, kao da sam dosegla taj neki svoj maksimum i nikako nisam mogla doći do boljih rezultata. Uz to, puls na treningu (bilo kojeg intenziteta i dužine) je uvijek bio u crvenoj zoni. Pretpostavljam da je jedan od razloga što se nikad nisam bavila sportom. I onda na FB ugledam objavu o MT trening klubu. Odlučim promijeniti taktiku, i prijavim se. Jer sam zaključila da je osnova napretka dobar trener. I nisam pogriješila, kaže Erna Zrnić.

Sa trenerom Davorom Vidovićem radi četiri mjeseca. Kakvi su dojmovi?

– U MT trening klubu treniram već 4 mjeseca. Prezadovoljna sam. Prvo, treninzi su prilagođeni isključivo meni. Raznoliki su, različitog intenziteta i volumena, i svaki trenutak na treningu je efikasno iskorišten.

Napredak

I drugi primjeri govore da je za trkače uz prilagođen program posebna motivacija sama podrška trenera u MT trening klubu.

Trener Davor Vidović je uvijek tu da mi da savjet, da me pohvali i da vjetar u leđa. Za ova 4 mjeseca ono što je možda i najbitnije je da mi je puno lakše trčati i da mi je trčanje postalo uživanje. Tri treninga sedmično (tako sam izabrala) sa stručno osmišljenim programom, gdje se radi na razvijanju tehnike, snage i izdržljivosti, su dovoljni da uvijek može da se napreduje. Puls više ne luduje, nisam stalno u crvenoj zoni. Sa MT trening klubom lako i sigurno idem ka svome cilju, ističe Erna Zrnić.

Rezultati test treninga su potvrdili napredak, ali prave pomake očekuje tek na takmičenjima.

Kao i svi trkači Erna ima svoje bliže i dalje ciljeve. Srećom, konačno ponešto možemo i planirati jer se trke sve više vraćaju u kalendar takmičenja.

– Krajem mjeseca maja trčim Ljubuški polumaraton. Ali ono što zaista željno iščekujem je Splitski polumaraton u septembru. Da nije ovakva situacija u svijetu, vjerovatno bih se spremala za Minhenski maraton u oktobru. Imam snage, volje i želje da se upustim u ovaj izazov. Ali ću to ostaviti za iduću godinu. Taman da ga istrčim prije 50. rođendana, zaključila je Erna Zrnić.

Vaši komentari

Banner