1. ČAPLJINSKA PETICA: Protrčite ulicama najuređenijeg i najčišćeg grada u BiH

U organizaciji udruženja “Life” iz Čapljine po prvi put će 23. 10. sa startom u 17 sati biti održana ulična trka na 5 kilometara ulicama Čapljine, grada zelenila i cvijeća u kojem se spajaju četiri riječne doline: Neretve, Trebižata, Bregave i Krupe.

3259
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Čapljina je u prošlosti bila domaćin kros takmičenja u parku prirode Hutovo blato na kojem je učestvovao i legenda bh. dugih pruga Sead Kondo, prethodnih godina također u parku prirode imala trku “CISM Day Run for Peace” u organizaciji Oružanih snaga BiH, dok je marta 2008. godine održana i trka ulicama grada na 4km.

Organizatori Čapljinske petice međutim imaju za cilj da ova nova sportska manifestacija postane tradicionalna. Osim trke na 5 kilometara, biće održane i dječje trke.

UPDATE: Trka je zbog nevremena pomjerena sa subote na nedjelju 24. 10. sa startom u 15 sati. Dječje trke su na rasporedu u 13:30 sati. Podjela startnih paketa od 11:30h do 13h na mjestu starta, Trgu kralja Tomislava u Čapljini. Ukoliko ste uplatili, a nije vam dodijeljen broj i niste u statusu “ready”, organizatori vas pozivaju da ih kontaktirate na e-mail: capljinska.petica@gmail.com. Organizatori najavljuju mnoštvo sadržaja za male sudionike kojih je do sad prijavljeno preko 200. Poklon paketi sponzora za svakog sudionika dječje utrke sponzora Unionfoods koji će za najmlađe pripremati i palaćinke. Rođendaonica Čapljinko i Igraonica Kockica animiraju najmlađe svojim super zabavnim programima, vesele maskote koje će se družiti s djecom, tobogan, vesele mažoretkinje i mnoštvo zabave uz DJ program u nedjelju 24. 10. 2021. na Trgu kralja Tomislava.

Najuređeniji grad

Čapljina je i u bivšoj državi imala karakter jedne od najljepših, najuređenijih i najčišćih sredina, a ”BiH Green Awards”, prestižno priznanje najljepšeg i najuređenijeg grada u BiH, je dobila i 2017. godine.

– Kroz ovu utrku želimo svima približiti ljepote našeg grada, ali i pokazati gostoprimstvo Čapljinaca. Očekujemo da ćete se zaljubiti u njega već u prvim metrima trke, a nakon 5 km ćete poželiti zauvijek ostati u gradu na četiri rijeke, kaže ispred organizatora trke Mateo Jovanović, fitness trener, kondicioni trener NK GOŠK i v.d. direktora osnovne škole u Čapljini.

Organizatori Mateo i Ivana Jovanović su vodili trening i za Monicu Belluci

Prijava

Trka je ograničena na 300 učesnika, a limit u kojem se mora završiti je jedan sat. Startni paketi se preuzimaju od 15 sati na dan trke i u zoni starta/cilja trke. Prijaviti se možete na OVOM LINK-u, a više detalja saznati na OVOM LINK-u. Dodatna pitanja možete organizatoru poslati na e-mail: capljinska.petica@gmail.com.

Novčane nagrade

Trka ima bogat nagradni fond:

(M, Ž) od 1. do 3. mjesta

  1. mjesto 300 KM + medalja + pehar
  2. mjesto 200 KM + medalja + pehar
  3. mjesto 100 KM + medalja + pehar

– najbrži Čapljinac i Čapljinka 100KM

– najbrži susjed i susjeda 100KM (nagrada planirana za trkače iz okolnih gradova koji nastupe)

Trasa trke

Više o ovoj trci pratite na društvenim mrežama Čapljinske petice: FACEBOOK I INSTAGRAM.

Start i cilj su na trgu Kralja Tomislava. Staza vodi kroz grad do stare rimske vile Mogorjelo, jedinstvenog arheološkog spomenika, pred kojim je okret na 3. kilometru. Trči se i čapljinskom Rivom uz rijeku Neretvu, na posljednjem kilometru. Čapljina se nalazi na oko 9 metara nadmorske visine i nudit će jednu od najravnijih cestovnih trka u Bosni i Hercegovini. Organizator je najavio da će saobraćaj biti u potpunosti obustavljen, a staza biti pod stalnim nadzorom volontera i policije.

Na ova dva linka možete provjeriti trasu trke: LINK1, LINK2.

Vaši komentari

Banner