2. BRODSKA ULIČNA TRKA: Takmičenje na 5km u srcu Posavine 24. oktobra

Opština Brod i JU "Turistička organizacija opštine Brod" organizuju 2. Brodsku uličnu trku u nedjelju, 24. oktobra 2021. u muškoj i ženskoj kategoriji.

1231
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Trka će imati start u 14 sati na trgu Patrijarha Pavla i trčat će se ulicama grada na rijeci Savi i u srcu Posavine, stazom dužine 5 kilometara.

Prvo izdanje ove trke je održano 2019. godine, dok je prošle godine izostala zbog pandemije koronavirusa. Više o prvoj trci saznajte na LINK-u.

Konfiguracija terena je takva da Brod nudi jako brzo stazu, pogodnu za postizanje dobrih rezultata.

U sklopu ulične trke održat će se i trke za djecu na kratkim distancama po kategorijama za koje će organizatori prirediti prigodne poklone.

Cilj 2. Brodske ulične trke je da privuče što više stanovništva svih uzrasta da učestvuju u trci. Takođe jedan od ciljeva je promocija sporta, zdravog života , druženja te promocija naše lokalne zajednice. Očekujemo veliki odaziv profesionalnih trkača, amatera i naših najmlađih sugrađana. Ovo je druga ulična trka koju organizuje JU „Turistička organizacija opštine Brod“. Poučeni iskustvom u organizaciji ove i prethodne  ulične trke, planiramo u budućnosti ovu manifestaciju podići na još viši nivo. Interesovanje je veliko i očekujemo odaziv svih najboljih trkača te se nadamo da će svi učesnici ostvariti što bolja vremena. Iskreno se nadamo da će nas vrijeme poslužiti i da će se svi učesnici trke i gledaoci ugodno osjećati u opštini Brod, poručili su iz Organizacionog odbora trke.

Fond nagrada za glavnu trku u muškoj i ženskoj kategoriji je sljedeći:

  1. mjesto 500 KM
  2. mjesto 300 KM
  3. mjesto 200 KM

Startnina za 5K trku obuhvaća unikatnu dizajnersku finišersku medalju, okrepu, medicinsku skrb, elektronsko mjerenje vremena. Trkači će preuzimati startne pakete od 10:00 do 13:00 sati na trgu u Brodu. Prijave možete obaviti na OVOM LINK-u.

Za sve ostale informacije možete se obratiti na broj: 053/610-592.

Vaši komentari

Banner