“VIVIA RUN&MORE WEEKEND” (6. – 8. 5. 2022.): Upoznajte stazu na kojoj je istrčan najbrži polumaraton u BiH ikad

Vjerovatno najčešće postavljano pitanje u trkačkoj zajednici glasi - Kakva je staza?

1400

Run&More Community

Uz brojna potpitanja – podloga, nagibi, osvijetljenost, tendencija skupljanja lokvi i blata, zaštićenost od sunca, blizina javnog toaleta, eventualno žbunja…

Sve što priroda u proljeće može da ponudi elitnim trkačima, rekreativcima i navijačima, nalazi se u gradu na Vrbasu. I više. RMC Banjaluka polumaraton, 10k by Metromedia i G – Drive 5k Team Run posjeduju zvaničan sertifikat AIMS-a.

Polumaratonska trasa trči se u dva kruga, zelenim alejama i parkovima, do srednjovjekovnog Kastela, najveće tvrđave u BiH izgrađene u ravnici. Teren bez uspona idealan je za postizanje ličnih rekorda, ali i za početničke kilometre.


Atraktivna, uzbudljiva i brza polumaratonska staza, limitirana na tri sata, 2019. godine je okupila trkače sa tri kontinenta, kada je zabilježen i rekordni rezultat u BiH  – 1:02:31 (Paul Tiongik iz Kenije).

Više o trkama u Banjaluci od 6. do 8. maja na LINK-u.

Besprijekorna organizacija “Vivia Run&More Weekend” festivala s poludecenijskim iskustvom, uživa podršku Olimpijskog komiteta BiH i Delegacije Evropske unije u BiH. Organizatori su marketinška agencija Support MC, Atletski klub Banjaluka i Run&More Community tim, a idejni tvorac Goran Ćorić.

Goran Ćorić

Naš imperativ je perfektna organizacija i idealni uslovi za trkače. Samo u jednom danu broj ljudi koji servisira događaj prelazi 300. Žao mi je što ne mogu sebi dozvoliti i taj luksuz da izađem na stazu, ali moje mjesto je uz moj tim. Trčeći maratone u NYC ili Londonu, nisam sretao direktore trka u patikama. Suviše je to velika odgovornost da bi se posvetili onom što volimo… Zato ću dočekati sve trkače na cilju, od onih dvogodišnjaka iz Bambi trke do zadnjeg u polumaratonu, koji je po meni i najveći heroj događaja – zaključuje Ćorić, uz napomenu da je Banjaluka grad nježnijeg pola, te da će, ipak, iskoristiti privilegiju i sebi uzeti obavezu dodjeljivanja nagrada najbržim trkačicama na 21K.

Vaši komentari

Banner