KAKANJ ZA 5: Prijavite se zaključno sa petkom, 15. jula

Kraj jula je rezervisan za ljetnu zabavu na vrelom kakanjskom asfaltu.

1010
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Pred nama je 30. jula od 20 sati već peto izdanje kakanjske petice. Trasa utrke se sastoji od dva kruga glavnim gradskim ulicama, ulicom Alije Izetbegovića i ulicom Branilaca.

Utrka na 5 km kao najkraća distanca uličnih utrka je podesna i za uslove visokih ljetnih temperatura. Sa druge strane je idealna za one koji žele istrčati svoju prvu utrku kao i za osobe koje neredovno treniraju. Namjera organizatora je da ova utrka postane prepoznatljiva kao porodična utrka te utrka sa što većim učešćem žena i djece.

Osim glavnog događaja ulične utrke na 5 kilometara u planu je i premijerno izdanje dječje utrke na 400 metara.

Prijave za utrku i uplate kotizacije je moguće izvršiti zaključno sa petkom 15. 07. 2022. godine. Na utrku je do sada prijavljeno preko 350 učesnika.

Utrka se kao i svake godine do sada održava u okviru manifestacije „Kakanjski dani“, 30. jula od 20 sati, pod pokroviteljstvom općine Kakanj i uz suorganizaciju JU KSC Kakanj. Generalni sponzor je Market Crvena Jabuka, a sponzori su Plama-Pur BH, Tvornica cementa Kakanj, Delta Pertol, AB Techning Maribor.

Na utrku se može prijavljivati do 15. jula putem linka.

Trasa utrke

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakEDINA HARBINJA: Prvo pa… dečki (u plavom)
Sljedeći članak5K UTRKE: Kontrolni treninzi za procjenu rezultata
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.