(VIDEO) 1. KRALJEVSKA DESETKA: ARK Silver Arrows postavio odlične temelje za trkački događaj u Srebreniku

Još jednu novu trku smo imali priliku trčati prošle subote u Srebreniku, gdje je Atletsko – rekreativni klub Silver Arrows organizovao prvu Kraljevsku desetku.

1191
Foto: Muhamed Muha Moranjkić

Tekst i video: Ersan Bijedić

Trkači su se mogli oprobati na dvije distance, 5 kilometara (jedan krug po Srebreniku) ili 10 kilometara (dva kruga), a održana je i dječja trka.

Više o rezultatskom dijelu saznajte iz ranije objave (LINK).

Dojmovi učesnika

Trkači su zadovoljni napustili Srebrenik, što se može shvatiti i iz dojmova učesnika trke koje možete čuti u sklopu našeg video izvještaja. Pored predsjednika ARK Silver Arrows, Osmana Čekića, od učesnika su za MT govorili Žarko Jovanović, Đuro Borbelj, Mirzet Halilović, Snježana Pisarić, Slađana Stamenković.

Minusi

Trka nije imala veliki broj finišera (138), ali je to očito nivo koji je otprilike moguće postići u postojećem omjeru broja trkača i trkačkih takmičenja u Bosni i Hercegovini. Od propusta koje je spomenuo Osman Čekić primijetili smo da su trkači spominjali samo nedostatak još jedne okrepne stanice. Napominjemo da smo u Srebreniku imali okrepu na 3. i 8. kilometru te u cilju. Vrijeme je bilo dosta sparno, temperatura visoka za trčanje.

Plusevi

Srebrenik je stvarno imao odličnu premijernu trku, a iskazano domaćinstvo, briga za učesnike i organizacija su ono što bi trebalo opet privući trkače u ovo mjesto.

Neki od detalja koje smo primijetili:

– Odlično iscrtane smjernice na stazi, pogotovo jer je to rijetko viđeno u BiH;

Semafor u cilju sa rezultatima i imenima učesnika;

Bogat startni paket (uključuje i besplatnu posjetu tvrđavi) i nagrade za najbolje;

Vrlo dobri volonteri, neki od njih kao da su učili iz kretnji najpoznatijeg iz ove kategorije, Clausa – Henninga Schulkea;

– Edukativna medalja;

– Odlična okrepa u cilju – voda, sokovi, voće, sendviči, krofne, mafini itd;

– Dosta brojna publika je značila i bolju atmosferu;

– Jako dobar domaći voditelj programa tokom čitavog događaja.

Zaključak

Potpuno vlastitim snagama u Srebreniku su napravili prvo odlično izdanje Kraljevske desetke, a ispred MT im želimo da sačuvaju ovaj nivo, a onda i nastave u smjeru napretka.

Poleđina medalje u Srebreniku

Vaši komentari

Banner