Zajedno Sarajevom uz najpoznatije melodije sarajevskih legendi!

Posljednje pripreme za ovogodišnji „Vivia RunFest Sarajevo“ koji će biti održan od 16. do 18. septembra privode se kraju, a i ovog puta organizatori su se potrudili da festival koji nam slijedi donese pregršt zabave, sjajnu energiju i nezaboravne trenutke kako za trkače učesnike, tako i za sve one koji ih dođu podržati na stazi.

809

Moje trčanje – trcanje.net

Besplatnim veličanstvenim koncertom „Zajedno Sarajevom“ koji NGO Marathon Sarajevo, Sarajevska filharmonija i Narodno pozorište Sarajevo poklanjaju građanima, biće ozvaničen početak Vivia RunFest Sarajevo 2022.

Koncert će biti održan 17. septembra u 20 sati na trgu Susan Sontag.

Kako je Sarajevo polumaraton centralni događaj festivala, a muzika odličan motivator, sve trkače dodatno će motivisati i „Muzičke stanice“ koje će biti raspoređene duž cijele trase ovogodišnjeg polumaratona. Trčeći „Zajedno Sarajevom“ u čast muzičarima koji su obilježili sarajevsku muzičku scenu, iz muzičkih stanica imaćemo priliku čuti najljepše melodije kultnih pjevača i bendova.

Nezaboravne šansone legendarnog Kemala Montena trkače će dočekati na muzičkoj stanici Vječna Vatra.

Podlugovi, Sarajevo, Ti si mi u krvi, samo su mali dio sjajnog repertoara Zdravka Čolića koji će učesnici i navijači imati priliku čuti prolazeći Skenderijom.

Poznate pjesme sarajevskog benda Crvena jabuka čekaće vas na muzičkoj stanici Marijin dvor, dok će dodatni motiv i energiju trkači dobiti slušajući i nezaboravne hitove sarajevskog kultnog benda Bijelo Dugme, koji će odjekivati muzičkom stanicom Vilsonovo šetalište.

Poseban štimung prirediće i Limeni orkestar Zenica koji će trkače dočekati na muzičkoj stanici na mostu Suade i Olge.

Kemal Monteno, Zdravko Čolić, Bijelo dugme, Crvena jabuka, samo su neki od sarajevskih bendova i izvođača čiji će se hitovi izvoditi u muzičkim stanicama i zasigurno dati poseban štih cijelom događaju, ali i biti podstrek svim trkačima koji će biti dio 15. Sarajevo polumaratona.

Nakon završene trke, sve učesnike, navijače i posjetitelje očekuje i nezaboravna svirka na After Run partiju, koji će biti održan na centralnom mjestu svih događanja festivala „Vivia Run Fest Sarajevo“, na trgu Susan Sontag.

Do isteka standardnih prijava ostalo je još 11 dana, osigurajte svoje mjesto na Sarajevo polumaratonu!

Vaši komentari

Banner