“TREBEVIĆKA PETICA ROOF GARDENS by XYLLION”: Drugo izdanje 21. maja

NGO Marathon u saradnji sa investicijskom kompanijom XYLLION iz Sarajeva već drugu godinu za redom organizuje utrku “Trebevićka petica” ROOF GARDENS by XYLLION; koja će biti održana 21. 05. 2023. godine (10 sati) na olimpijskoj planini Trebević.

972

Moje trčanje – trcanje.net

Ova jedinstvena utrka bit će prilika za druženje na svježem zraku uz sjajnu zabavu, sa fantastičnim panoramskim pogledom na Sarajevo nakon trke na terasama GREENPARK SPACE tehnološkog centra. Cilj utrke je promovisanje zdravih navika i kvalitetnijeg životnog standarda.

Ugovor je potpisan na simboličan datum, 7. aprila kada se obilježava Svjetski dan zdravlja, što nas treba potaknuti da razmotrimo svoje navike, te donesemo odluke koje će poboljšati naše zdravlje. Trčanje je zasigurno jedna od najjednostavnijih i najpristupačniih tjelesnih aktivnosti koje možemo uključiti u svoj životni stil kako bismo održali zdrav, sretan i kvalitetan život.

“Osnovni cilj ovog društveno odgovornog projekta je doprinos izgradnji zdravijeg i aktivnijeg okruženja, a utrka će biti odlična prilika za napredne trkače da testiraju brzinu kao i za trkače početnike da pokušaju ostvariti izazov istrčavanja distance od 5 kilometara”, izjavili su iz Udruženja.

Utrka “Trebevićka petica” ROOF GARDENS by XYLLION je zamišljena kao mjesto okupljanja rekreativaca zaljubljenika u prirodu. U cilju podizanja svijesti o zdravoj planeti veći dio opreme i trkačkih rekvizita bit će napravljeni od recikliranih ili prirodnih materijala.

“Raduje nas da već drugu godinu zajedno sa NGO Marathon timom učestvujemo u promociji našeg Trebevića. Vizija ROOF GARDENS-a je upravo promocija životnog standarda koji u fokus stavlja zdravlje i prirodu, te Trebević kao vječiti izvor energije zbog čega smo upravo ovu olimpijsku planinu izabrali za lokaciju ROOF GARDENS-a “, poručio je Berin Alagić, CEO kompanije XYLLION.

Najavljena trka je specifična po mnogo čemu, ali njena glavna karakteristika svakako jeste ruta jer će za mnoge trkače i rekreativce ovo biti prava prilika da testiraju svoju spremnost, brzinu i okušaju se u trčanju nizbrdo. Trkače očekuje i druženje na GREENPARK SPACE terasama sa panoramskim pogledom na Sarajevo.

Prijave za sve zainteresirane su već u toku, a prijavu možete izvršiti putem linka.

Vaši komentari

Banner